Elkezdte a felkészülést az NB II-es csapatunk is

A Videoton Puskás-Akadémia játékosai és edzői csütörtökön délelőtt találkoztak először a rövid nyári pihenő után, keddtől napi két edzéssel készülnek.

Óriási átalakuláson megy keresztül a bronzérmes NB II-es csapatunk, hiszen több alapember is távozik Hartyáni Gábor együtteséből. A csütörtöki edzésen nem vett részt Olasz, Papizsanszkij, Kis, Izing, Nyilas, Fejes, Rása és az 1 évre Kecskemétre kölcsönbe kerülő Gyurcsó sem. Czirjék ugyan ott volt az edzésen, de valószínűleg ő is más csapatban folytatja pályafutását.
A bronzérmes csapatból Margitics, Papucsek, Vaszicsku, Soós, Babos, Szeleczki, Móri, Baracskai, Máté és Elek voltak jelen a csapat első edzésén, valamint Milanovic, aki az első keretből került vissza a második csapatba. Azonban nem volt létszámhiány a tréningen, hiszen az U19-es csapatból több játékos is az NB II-es együttessel kezdte el a felkészülést. Két kapus (Sándor László és Gábor Péter) valamint hat mezőnyjátékos (Macsicza, Farkas N., Farkas V., Varga, Orbán, Balog) csatlakozott a Videoton Puskás-Akadémia NB II-es csapatához.
Szintén Hartyáni Gábor edzéseit látogatja Mihály Dávid, akinek a szülei Székelyudvarhelyről származnak, azonban Dávid Ausztriában nőtt fel és osztrák állampolgár, sőt az osztrák U17-es válogatottban már be is mutatkozott. Mihály Dávid próbajátékon van a csapatnál, a baloldali támadó szerződtetéséről később dönt Hartyáni Gábor.

A csapat felkészülési programja nagyjából elkészült. Pénteken, szombaton és hétfőn is egy-egy edzésük lesz Móriéknak, keddtől azonban már napi két edzéssel készül a csapat. Jövő hét elején részt vesznek a szokásos idény eleji orvosi felmérésen, majd július 17-én Monoron egy 4 csapatos tornán szerepelnek, az ellenfelek a házigazda Monoron kívül a BKV és az Újpest II. lesznek. Július 20-án játssza a csapat az első hivatalos felkészülési mérkőzés, az ellenfél a Bicske lesz. Július 25-31 között Bükfürdőn edzőtáborozik a csapat. Ez idő alatt, a tervek szerint szlovák és osztrák csapatokkal mérkőzik meg Hartyáni Gábor együttese, a tréner elárulta, a legnagyobb feladat idén az ifiből kiöregedett játékosok beépítése lesz az NB II-es csapatba. Ez azért sem ígérkezik könnyűnek, mert a következő szezonban egy bombaerős csoportban szerepel a Videoton Puskás-Akadémia, elég ha csak azt nézzük, hogy az élvonaltól idén búcsúzó MTK is a Nyugati-csoportba került.

A 2011-2012-es szezonban az alábbi csapatok szerepelnek az NB II Nyugati-csoportban

Bajai LSE
BKV Előre SC
Budaörsi SC
Dunaújváros Pálhalma Agrospecial SE
FC Ajka
FTC II
Kozármisleny
Gyirmót FC
Győri ETO FC II
MTK
Paksi FC II
Soproni VSE
Szigetszentmiklósi TK
Tatabánya FC
Veszprémi FC
Videoton Puskás-Akadémia

Author: Wéninger Ákos

More news