VIDEOTON FC II - SZEGED 1-0 (1-0)

Elek Bence ollózós góljával megnyertük a Szeged elleni rangadót

Hatalmas küzdelemben fontos győzelmet szerzett a Vidi II, amely továbbra is 100%-os tavasszal a bajnokságban.
 

A két csapat ősszel egy emlékezetes mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott egymással. Ezúttal úgy érkezett a Szeged Székesfehérvárra, hogy az egy pont nem elég nekik, hiszen a Soroksár múlt heti botlását követően csupán 3 pontra olvadt a fővárosi együttes előnye, a második helyen lévő Szegeddel szemben, akik jövőre az NB II-ben szeretnének szerepelni, ehhez azonban meg kell nyerniük a bajnokságot.

Ennek megfelelően a Tisza-parti csapat kezdte jobban a mérkőzést. A 10. percben 23 méterről alig tekertek kapu mellé egy szabadrúgást, majd ezt követően is a mi térfelünkön zajlott inkább a játék, azonban védelmünk nagyon masszív volt. A 38. percben egy szép támadás végén, jobbról érkezett a labda középre, a kapunak háttal álló Elek Bence pedig parádés mozdulattal ollózott védhetetlenül a bal felső sarokba 13 méterről (1-0).

     
   
  Jankovics és Gábor Péter is nagyszerűen játszottak a Szeged ellen.  
     

A második félidő elejét nagyon megnyomta a Szeged. Az 50. percben Gábor Péter mutatott be egy földöntúli bravúrt, amikor a bal felső sarok elől piszkálta ki a labdát. A szöglet után ismét Gábor Péternek akadt védeni valója, Szabó közeli lövését védte ismét nagy bravúrral. A 60. percben egy gyors kontra végén Hudák került nagy ziccerbe, azonban lövését védte Molnár F. Tamás. Öt perccel később Máté távoli bombáját hatástalanította az ismét szenzációs napot kifogó Gábor Péter. A 88. percben a remekül játszó Paraiba előtt adódott gólszerzési lehetőség, szép csellel becsapta a kapust is, azonban a lövés pillanatában hátulról érkezett egy védő, és végül szögletre mentett. Az utolsó percekben már nem volt újabb helyzet, maradt az 1-0.

Csapatunk óriásit küzdött, mindenki kivette részét a győzelemből. Elek fantasztikus gólt lőtt, Gábor Péter ismét extázisban védte végig a mérkőzést, a védelem és a középpálya is szinte hiba nélkül játszott 90 percen keresztül. Bár a mérkőzést egy egyéni villanás döntötte el, a 3 pont megszerzése igazi csapatmunka volt, ezzel pedig tovább tart a Vidi II fantasztikus sorozata. Idei hatodik bajnoki mérkőzésén a hatodik győzelmét szerezte Vítor Campelos csapata, ezzel beállította a Vidi II tavalyi győzelmi sorozatát, akkor a 2. és a 8. forduló között nyerte meg minden mérkőzését második csapatunk.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news