UTÁNPÓTLÁS

Bronzérmes lett a Vidi U14 a csehországi Primator Kupán

A magyar bajnokságban vesztett pontok tekintetében éllovas és rangadóra készülő együttes ezúttal nemzetközi tornán remekelt.

Május 26-án az U14-es bajnokság legnagyobb mérkőzésére kerül sor Felcsúton, ahol 10 órai kezdettel az idény során 93-13-as gólkülönbséggel 27 meccsen 74 pontot gyűjtve, a PAFC-nál eggyel kevesebb meccset játszva 2. Videoton FC az éllovas Puskás Akadémiával találkozik. A rangadó előtti hétvégén fiataljaink mintegy hangolódásképp Nagy Lajos vezetőedző és Bárdosi Balázs edző vezetésével Brnóban jártak, ahol a rangos Primator Kupán értek el 3. helyezést. A szombat-vasárnap rendezett tornáról Nagy Lajos számolt be a vidi.hu-nak.

"A Primator Kupa egy jól szervezett meghívásos torna, ahol Közép-Európa legjobb U14-es csapatai, illetve a világhírű Tottenham Hotspur és Bayern München gárdái vettek részt a küzdelmekben. A 16 együttest 4 csoportra osztották, először egy cseh akadémiával játszottunk és 1-0-ra nyertünk, majd a Wisla Kraków ellen is ugyanez az eredmény született. A harmadik csoportmérkőzésen a Sigma Olomouc ellen - olykor közönségszórakoztató játékot bemutatva - 2-0-ra kerekedtünk felül és így hibátlanul jutottunk a rájátszásba. A vasárnapi negyeddöntőben a pardubicei akadémia legjobbjai ellen 2-1-re nyertünk, így elődöntőbe kerültünk. A négy között a Bayern München várt ránk és igazából ez volt az egyetlen találkozó, ahol döntően nem a mi akaratunk érvényesült. Ennek ellenére az első félidőben egy kontrából vezetést szereztünk és sokáig tartottuk is az előnyt, de a második játékrész 33. percében sajnos egyenlítettek a németek. A tizenegyespárbajt elveszítettük, de a bajor szakmai stáb elismerését elnyertük. A bronzmeccsen két csalódott csapat találkozott és mindkét fél sok helyzetet kihagyott, a 0-0 után tizenegyesekkel megszereztük a harmadik helyet a Trencsén elől. A torna legjobb kapusának Dala Martint választották. Kollégáimmal együtt nagyon büszkék vagyunk a srácokra, hiszen Európa élvonalával csaptunk össze a hétvégén és felvettük a versenyt velük, kivívtuk elismerésüket. Minden dicséret megilleti a csapatot!" - nyilatkozta Nagy Lajos, a Vidi U14 vezetőedzője.

Author: Guber Péter

More news