A Szolnoki MÁV már harmadik meccsén veretlen!

A Hollandia elleni két Eb-selejtező után folytatódik a Monicomp Liga. Listavezető csapatunk, a Szolnoki MÁV vendége lesz.

A 21. forduló műsora

Péntek
17 óra: Kaposvári Rákóczi - Vasas-Híd
19 óra: Ferencváros - Újpest FC

Szombat
15 óra: Szolnoki MÁV - Videoton FC
17 óra: MTK Budapest - BFC Siófok
17 óra: Sz. Haladás - KTE-Ereco
17 óra: Lombard Pápa - Paksi FC
17.30.: Zalaegerszegi TE - Bp. Honvéd

Vasárnap
17.30.: DVSC-TEVA - Győri ETO

Alkalmasint roppant álszerény lenne azt tagadni, hogy a szombat délután, 15 órakor kezdődő mérkőzés esélye a Videoton FC.


De, azt azért nem árt észben tartani, hogy Simon Antal, a kiesés ellen elismerésre méltó konoksággal hadakozó csapata a legutóbbi három mérkőzésén – a Pápa, a Kecskemét és a Honvéd ellen – nem kapott ki. A 21. forduló többi mérkőzése közül a legnagyobb érdeklődésre – aligha vitatható – az Újpest FC pénteki, Üllői úti vendégjátéka tarthat számot. Ősszel, emlékezetes meccsen, nagy különbséggel nyertek a lilák – most a pontszerzésük is meglepetés volna. A Ferencváros egyértelmű esélyese a mérkőzésnek, még akkor is, ha axióma: a derbik mindig mások, mint a sima meccsek, bármikor borulhat a papírforma.A párosítást böngészve, első gondolatunk az, hogy ez a döntetlenek fordulója lehet! Nem lennénk meglepve, ha Kaposváron, Szombathelyen, Pápán és Debrecenben is megosztoznának a csapatok a pontokon, sőt – szerintünk – a Honvéd is könnyebben, nagyobb siker reményében futballozik idegenben, mint otthon.

Ezzel együtt, kell némi bátorság ahhoz, hogy az utóbbi meccsre, a kispestiek zalaegerszegi túrájára döntetlent tippeljünk: a ZTE egyszerűen jobb csapat mind a Honvéd, és az sem elhanyagolható szempont, hogy annyira tömör a mezőny, hogy annak, aki a végén a dobogón akar állni, alap, hogy a „tutikat” behúzza. Csank János csapata a könnyebb ellenfelek elleni mérkőzéseket (Pápa 3-1; a „régi” Kecskemét 2-1; Újpest 2-1; az „őszi” Vasas 2-1; Szolnoki MÁV 2-1), ha általában csak kis különbséggel, de hozta, erősebb ellenfelet viszont csak kettőt győzött le, a Ferencvárost, szintén 2-1-re, valamint legutóbb a Paksot, 1-0-ra. Kikapott viszont a Kaposvártól 5-3-ra, a Videotontól 2-1-re, döntetlenezett a Haladással (1-1) – meglátjuk, a Budapest Honvéd hova számít.

Döntetlent jósolunk a Kecskeméti TE-Ereco szombathelyi fellépésére is – apró szépséghiba, hogy a KTE még egyetlen döntetlent sem játszott a bajnokság során. Az az érdekes ebben, hogy Tomiszlav Szivics csapatábnak legutóbbi két meccsében pro és kontra benne volt a remi: a 19. fordulóban Szolnokon, a 2-1-es vereségnél Vujovics rontott tizenegyest, a legutóbbi fordulóban, a ZTE ellen 1-0-ra megnyert meccsen viszont a hajrában – emberhátrányban – a ZTE szorongatott.

A Ferencváros mellett az MTK lehet a másik csapat, amelyik otthon tarthatja a pontokat – de nehogy bárki is azt gondolja, hogy „sétagalopp” vár Garami József csapatára. Eddig a Siófok szerezte a legkevesebb pontot tavasszal, bár az újonc legutóbb, a Vasas-Híd ellen, kicsivel több szerencsével, nyerhetett volna. Némi vigasz a balatoniaknak, hogy ősszel az első hét meccsen csak hét, az utána következő nyolcon viszont több, tíz pontot szereztek, és az előbbiben benne volt a Vidi elleni sikerük is. Az NB I legfiatalabb vezetőedzője, Mihalecz István csapata tavasza talán legfontosabb mérkőzését játssza a Hidegkuti Stadionban – ha vereséget szenved, fél lábbal az NB II-ben lesz…

More news