A legrutinosabb hazai spori vezeti a Vasas elleni rangadónkat

A hazai labdarúgó-játékvezetők közül egyedül Szabó Zsolt dirigált 300-nál több NB I-es találkozót.

1996. szeptember 7-én, a Vác-PMFC találkozón senki sem gondolta, hogy a fiatal újonc élvonalbeli játékvezető húsz év múlva már túl lesz a 300. NB I-es találkozóján.

Szabó Zsolt 1989-ben vizsgázott Budapesten. 1996-ban az első élvonalbeli mérkőzésén Kiss Béla és Hidasi Gyula voltak az asszisztensei Vácon. Később állandó asszisztensei közül Kispál Róbert (106) és dr. Hegyi Péter (52) segítette a munkáját legtöbbször.

Az MLSZ JB 1998-ban terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a FIFA 1999-től tartotta nyilván játékvezetői keretében. 2009-ben részt vett a hatbírós rendszer tesztelésében az Európa-liga csoportmeccsein. A nemzetközi játékvezetéstől 2011-ben búcsúzott. 132 nemzetközi mérkőzésen vett részt, 99 alkalommal mérkőzésvezetőként.

A hétvégi bajnoki lesz pályafutása 306. NB I-es találkozója, nála többet senki nem vezetett élvonalbeli mérkőzést. A második helyen Kassai Viktor áll 274 NB I-es bajnokival. Szabó Zsolt az eddigi 305 mérkőzésén 1462 sárga lapot, és 81 piros lapot mutatott fel.

Utoljára egyébként épp egy Vidi-meccset vezetett az NB I-ben, méghozzá a februári FTC - Vidi találkozót.

Szabó sporttárs segítői a szombat este 18-kor kezdődő Vidi-Vasas találkozón Ring György és Varga Zsolt lesznek, míg a tartalék játékvezetői teendőket ezúttal Márkus Tamás látja el. Az alapvonalon túlról pedig Solymosi Péter és Radványi Ádám segítik Szabó Zsolt munkáját.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news