ELLENFÉL-LES

A hatodik helyezett DVTK-t fogadjuk szombaton

Mindössze négy pontra van a dobogótól a miskolci csapat.

Szombaton 19:30-as kezdettel a DVTK együttesét látja vendégül a Vidi a Pancho Arénában. A diósgyőriek jelenleg az ötödik pozíciót foglalják el a tabellán, a legutóbbi fordulóban pedig óriási sikert arattak: hátrányból fordítva 2-1-re nyertek a Ferencváros ellen.

Hullámzó idényt produkál a DVTK együttese, hiszen 5 fordulót követően még 3. helyen álltak, majd 11 után a 9. pozícióban, november közepén az 5.-en, aztán kisebb visszaesés után a 6.-on teleltek. A "hagyományt" folytatva 2018-ban a már említett, Fradi elleni győzelmet megelőzően vereséget szenvedtek a Paks gárdájától. Az évadban eddig egyszer mérkőztünk velük, a Debrecenben lejátszott találkozón Ugrai bombagóljával ugyan ők szereztek vezetést, de aztán három jobb oldalról érkező beadást követően lőtt három gólunkkal miénk lett a három pont (Ioannidis is betalált, így lett 3-2).

Egykori másodedzőnk, Bódog Tamás együttesének transfermarkt.de által becsült értéke 5,85 millió euró, amely a 8. legmagasabb az NB I-ben. Közülük a télen igazolt Serghii Shestakov a legértékesebb, 600 ezer euró. Őt a görög Nikolaos Ioannidis (450 ezer euró) követi, majd a magyar válogatott Ugrai Roland és a szintén télen érkező Dusan Brkovics következik a sorban (400-400 ezer euró).

A már említett duón kívül a mostani átigazolási időszakban szerződött Diósgyőrbe az NB I történetének első koszovói játékosa, Florent Hasani; távozott viszont Oláh Bálint, Nono, Nemes Milán és Kitl Miklós.

A házi góllövőlistán Ugrai Roland toronymagasan vezet 9 találatával, 5-tel áll Vela, 4-gyel Ioannidis.

A DVTK keretében jelenleg három korábbi Vidi-labdarúgó szerepel: magyar bajnok hátvédünk, Lipták Zoltán; szintén magyar bajnok középpályásunk, Kocsis Gergő; valamint saját nevelésű játékosunk, Tamás Márk. Közülük Lipták és Kocsis a Vidi ellen biztosan nem lép pályára, mert Brkovicshoz hasonlóan eltiltásukat töltik majd.

InStat-pontszámok tekintetében jelenleg Eperjesi Gábor (250 - ő a Ferencváros ellen kézközépcsont-törést szenvedett) rendelkezik a legmagasabb értékkel, majd Ugrai (247) és Busai (241) következnek. Az egész idény során kiváló formában futballozó Ugrai a bal oldali középpályások között listavezető a legnagyobb pontszám tekintetében a Vasas kiütésekor gyűjtött 365-ös értékével. A forduló csapatába eddig Rados, Nono (kétszer), Busai (kétszer), Ioannidis (kétszer), Ugrai (háromszor), Vela (kétszer), Kocsis, Lipták (kétszer) tudott bekerülni.

Author: Guber Péter

Photo: vidi.hu

More news