10 emberrel is jobban játszottunk a Sopronnál

A hazaiak két 11-est is kaptak, a másodikat a 85. percben - ráadásul jogtalanul.

Soproni VSE - Videoton-Puskás Akadémia 2-2 (0-1)
Sopron: 300 néző
Játékvezető: Ákos Dávid Asszisztensek: Kóbor Péter, Aradi József
Soproni VSE: Bozsó - Csontos (Tamási 75'), Smiljanic, Baranyai, Nagy, Lazic, Bieder, Simon (Fazekas 75'), Bausz, Szabó (Peric 65'), Vólent
Videoton-PA: Czirjék - Margitics, Papucsek, Apostolopoulos, Farkas - Gosztonyi (Molnár 46'), Macsicza, Soós (Vaszicsku 52'), Jeff Silva - Uros Nikolics - Máté János (Jankovics Zsolt 83')
Gólszerző: Baranyai (24' - öngól), Szabó (51'), Máté (66'), Vólent (86')
Sárga lap: Baranyai (80'), Vólent (86'), Apostolopoulos (89'), Bieder (91')
Piros lap: Papucsek (49')

Napsütéses időben kezdődött a mérkőzés szombaton délután a hűség városában. A pályán keresztbe fújó szél az első félidőben inkább minket támogatott. Az első helyzetet a 8. percben jegyezhettük fel, Gosztonyi passzolt Soósnak, aki 18 méterről kapura lőtt, a hazai kapus azonban védte a lövést. Ezt követően soproni mezőnyfölény alakult ki, de helyzetet nem tudtak a hazaiak kialakítani a kapunk előtt. A 23. percben gólt szerzett egy soproni játékos, a dolog szépséghibája csupán az volt, hogy a gólt Baranyai a saját kapujába fejelte Gosztonyi bal oldali szögletét követően. Ezzel megszereztük a vezetést. A 30. percben Jeff Silva passzolt Uros Nikolicsnak, fiatal támadónk 17 méterről alig lőtt kapu mellé. Az első játékrész utolsó helyzete a 44. percben alakult ki, Gosztonyi indította a bal szélen Mátét, aki egyből középre adott, ahol érkezett Uros Nikolics, a befejezés azonban pontatlan volt, a labda kapu fölé szállt.

Máté újra eredményes volt, így ismét egyedül vezeti az NB II góllövőlistáját - immár 12 találatnál jár a "kisvidi" gólvágója.

A második félidőben már nyoma sem volt a napsütésnek, a hőmérséklet is visszaesett, ráadásul a szél is a hazaiakat támogatta már. A 46. percben közel jártak az egyenlítéshez a hazaiak, Vólent beadása épp csak elsuhant Szabó előtt. A 49. percben lesgyanús helyzetben kiugrott Vólent, Papucsek pedig utolsó emberként szabálytalankodott a soproni játékossal, jogosan került elő a játékvezető zsebéből a piros lap, ráadásul mivel a szabálytalanság a 16-oson belül történt, ezért még büntetőt is lőhettek a hazaiak. A megítélt 11-est Szabó magabiztosan értékesítette. A 62. percben Jeff Silva lőtt kapu mellé 17 méterről. Négy perccel később ismét megszereztük a vezetést, Máté végzett el szenzációsan egy szabadrúgást 24 méterről, és a sorfal fölött tekert a hazai kapuba. A 79. percben Jeff adott remek labdát Molnárnak, akit Baranyai rúgott fel a kaputól 23 méterre. Ezúttal Uros Nikolics végezte el a szabadrúgást, a hazai kapus azonban szögletre mentett. A mérkőzés 84. percében Apostolopoulos ugrott fel a 16-oson belül, a labda azonban a leszorított kezén megpattant, a játékvezető nem is ítélte elsőre szabálytalannak a megmozdulást, hiszen teljesen vétlenül ért védőnk keze a labdához, de a partjelző intésére mégis büntetőt ítélt a spori. A 11-est ezúttal Vólent végezte el, Czirjék remekül érezte meg az irányt, a labda azonban végül mégis a kapuban kötött ki, így 5 perccel a vége előtt egyenlítettek a hazaiak. A középkezdést követően Uros Nikolics még a kezdőkörből kapura lőtt, a labda remekül vágódott lefelé, Bozsónak bizony nagyot kellett nyújtózkodnia, hogy kitornázza a léc alól a játékszert. Az utolsó percekben az eredmény már nem változott, csapatunk elhozta az egyik pontot Sopronból még úgy is, hogy egy félidőn keresztül emberhátrányban futballoztunk.


"Győzelmet érdemeltünk volna. Az első hazai büntető és Papucsek kiállítása jogos volt, a második soproni 11-es viszont teljesen jogtalan volt. Védőnk keze leszorított helyzetben volt, nem kereste a kéz a labdát, nem nagyon szoktak ilyenért büntetőt adni. 10 emberrel is jobban játszottunk, mint a Sopron, mi alakítottunk ki helyzeteket, ma ez azonban csak a döntetlenre volt elég. Játékosaim sokkal jobb felfogásban futballoztak, mint egy hete a Baja ellen."

Author: Wéninger Ákos

More news