"A helyzeteinket ki kell használnunk kegyetlenül"

A Videoton-Puskás Akadémia szeretné meglepni a tavaly még az NB I-ben szereplő MTK-t.

Honlapunk Máté Jánossal készített rövid interjút, melyben a támadó többek közt azt is elárulta, hogy semmi különlegességgel nem készülnek az MTK ellen, valamint, hogy a támadóknak is ki kell venniük a részüket a védekezésből is.

- Vasárnap 17.30-kor Felcsúton fogadjátok az MTK-t. Milyen mérkőzésre számítasz?

A bajnokság egyik favoritja az MTK, szerintem a játékoskeretük NB I-es szintű, ennek megfelelően nagyon nehéz találkozóra számítok. Fontos, hogy az első hazai mérkőzésünkön jól mutatkozzunk be. Remélem sokkal szorosabb meccset játszunk velük, mint tavaly ősszel, amikor a Magyar Kupában 4-0-ra kikaptunk hazai pályán.

- A favoritnak számító MTK ellen ugyanúgy készültök, mint ahogy egy átlagos NB II-es csapat ellen szoktatok?

Igen, semmi szokatlan nem volt az edzéseken. Mi minden meccsre úgy készülünk, - függetlenül az aktuális ellenféltől - hogy a pályán a maximumot hozzuk ki magunkból.

- Egy olyan támadó szellemű futballistának, mint amilyen te is vagy, mennyivel nehezebb egy olyan csapat ellen játszani, amelyik valószínűleg többet fog majd támadni? Gondolom jobban szereted, ha ti irányítjátok a meccset, és ti dolgozzátok ki futószalagon a helyzeteket.

Ez így igaz, azt hiszem, ezzel minden csatár így van, hogy az ellenfél kapuja előtt érzi magát a legjobban. Ugyanakkor a mai modern futballban nincsenek már olyan játékosok akik csak támadnak, vagy akik csak védekeznek. Bizony nekünk csatároknak is hátra kell mennünk besegíteni a védekezésbe, és vannak szituációk, például szögleteknél, vagy szabadrúgásoknál, amikor a védők jönnek előre, és próbálnak meg gólt szerezni. Az biztos, hogy az MTK ellen annyi támadást nem fogunk tudni vezetni, mint egy gyengébb játékerőt képviselő csapat ellen. Ezért lesz nagyon fontos, hogy azokat a helyzeteket, amiket sikerül majd kidolgoznunk, kegyetlenül ki is használjuk. Emellett legalább ugyanennyire fontos, hogy a védelmünk tökéletes összhangban működjön. Érzek a csapatban annyit, hogy akár meglepetést is okozhatunk a vasárnapi meccsen.

Author: Wéninger Ákos

More news