Zoran Kuntics a Vidi új vezető játékosmegfigyelője!

A Vidi-kötődésű szakember nagy ambíciókkal tért vissza Fehérvárra.

Keddtől a csapatunkat korábban játékosként 1995-ben, majd 1998 és 1999 között is erősítő Zoran Kuntics a MOL Fehérvár FC új vezető játékosmegfigyelője!

Az 55 éves szakember 1968. március 23-án született Szabadkán, első magyar csapata játékosként 1994-ben a Kecskemét volt, a Vidin kívül hazánkban futballozott a Ferencváros és a Vasas színeiben, de erősítette a ciprusi AEK Larnacát is. Edzői pályafutását a Ferencváros és az MTK utánpótlásában kezdte, majd Diósgyőrben és Pápán vezetőedzőként folytatta. Ezt követően irányította a Ferencvárost, a szerb Hajduk Kulát, majd Magyarországra visszatérve a Dunakeszi, a Szigetszentmiklós, az Ajka, a SZEOL, a Salgótarján, a Tiszafüred, az Ózd és a Kecskemét együttesét is. Az elmúlt három évben a Ferencváros játékosmegfigyelői csapatát erősítette a magyarul is beszélő szakember, aki klubunk történelmében, valamint külföldiként a teljes mezőnyben az egyedüli, aki játékosként - egy mérkőzésen lőtt négy góljának és két gólpasszának köszönhetően - kiérdemelte a 10-es osztályzatot a Nemzeti Sporttól.

“Balogh Tamás távozásával megüresedett a vezető játékosmegfigyelő pozíció, ami az egyik kulcspozíció a csapatépítés szempontjából, hiszen a sikeres játékospolitika alapja a megfelelő szűrés-, elemzés- és döntéstámogatás, ami a scout részleg feladata. Ennek a részlegnek a vezetésével bíztuk meg Zoran Kunticsot, akivel korábban már dolgoztam együtt, amikor edzőként dolgozott és azóta is jó kapcsolatban maradtunk, sokat beszélgettünk a fociról, de a fő érv mellette a játékoskiválasztás terén szerzett tapasztalata és a Vidi-kötődése volt. Bízom benne, hogy a segítségével olyan szintű játékosokat tudunk igazolni, akikkel a Vidi folyamatosan és fokozatosan fejlődni tud" - nyilatkozta honlapunknak klubunk sportigazgatója, Sallói István.

“Szeretem a kihívásokat, az elmúlt három évben a Ferencvárosnál dolgoztam játékosmegfigyelőként, ahol főként a délszláv régió tartozott hozzám. Örültem Sallói István felkérésének, hiszen játékosként két időszakot is töltöttem a Vidinél, ahol játékosként remek élményekkel gazdagodtam, nagyon szívesen tekintek vissza erre az időszakra. Megkönnyítette a döntésemet, hogy ismerem a várost, a klub hagyományait, ami segíteni fogja a közös munkánkat. Természetesen eddig is kiemelten követtem a Vidit és persze a teljes magyar mezőnyt, de élőben a volt jugoszláv országokban néztem rengeteg meccset az elmúlt években. Már meg is kezdtem a munkát, ma megbeszélést tartottunk a scoutokkal, meghatároztuk az irányt, a napokban pedig felosztjuk a feladatokat. Az első benyomásaim nagyon jók. Én magam a kemény munkában hiszek és ezt várom el a többiektől is. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy a Vidi elérje a céljait" - fogalmazott a közös munka megkezdése után Zoran Kuntics.

Zoran Kuntics az elmúlt években is szívesen állt honlapunk rendelkezésére, legutóbb a nyár elején a már említett Nemzeti Sportos 10-es osztályzat történetét elevenítette fel.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: molfehervarfc.hu