Döntetlen Kisvárdán

Kovács Dániel büntetőt védett, egy ponttal távoztunk Kisvárdáról.

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában csapatunk vasárnap délután Kisvárdán lépett pályára. A piros-fehérek ellen ezúttal a Kovács D. - Bese, Larsen, Stopira, Heister - Christensen, Flores, Makarenko - Kastrati, Kodro, Dárdai tizenegyet jelölte a kezdőbe vezetőedzőnk, Bartosz Grzelak.

Az első lövésünkre közel tíz percet kellett várni, ekkor Kodro kísérlete pattant egy hazai védőről szögletre. A sarokrúgást Kastrati végezte el, aki célba vette a kaput, Hindrich azonban kitolta a labdát a léc alól. A 18. percben ismét Kodro volt aktív, de a hazai kapus a bosnyák válogatott támadó távoli lövését is védte. Három perccel később egy kisvárdai szöglet után Heister mentett nagyot a gólvonalról, majd Camaj fejelt közelről a kapunk fölé. Két perc volt hátra az első játékrészből, amikor Flores szabálytalankodott a 16-oson belül Leonival szemben, Mesanovic büntetőjét azonban Kovács bravúrral hárította, így gólok nélkül ért véget az első félidő.

A szünetben nem cserélt egyik csapat sem, a mérkőzés pedig néhány perc csúszással folytatódott, mert a játékvezetőknek technikai problémáik adódtak. Négy perce voltak újra pályán a csapatok, amikor Karabeljov lövése jelentett némi veszélyt, de Kovácsnak nem kellett védenie. A félidő további részében sokáig küzdelmes mezőnyjátékot láthatott a meccsre kilátogató 2010 néző - természetesen Vidi-szurkolók is szép számmal elkísérték a csapatot Kisvárdára, a kapusoknak nem volt sok dolga ebben a periódusban. A 71. percben Nego váltotta Kastratit, a következő percekben pedig Mesanovic és Navratil is próbálkoztak, de egyik hazai játékos sem talált kaput. Lucas 85. percben leadott távoli bombájánál azonban védenie kellett kapusunknak, ekkor már a pályán volt Pokorny is, aki egy minutummal korábban Christensent váltotta. A háromperces hosszabbításban Katona Mátyás érkezett Makarenko helyére, majd Kodro és Ilievszki jutott el egy-egy lövésig, azonban támadónk kísérletét blokkolták, a hazai cserejátékos pedig nem talált kaput, 0-0 lett a találkozó végeredménye.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek