Szalai Tamás lesz a MOL Fehérvár FC II vezetőedzője

Április 1-től veszi át a Vidi második csapatának irányítását a fiatal szakember.

Április 1-től Szalai Tamás irányítja a MOL Fehérvár FC II-t. A 41 éves edző játékosként 1998 és 2005 között segítette a Vidi első csapatát, majd 2017 nyarán tért vissza klubunkhoz, ahol a Vidi II játékos-edzőjeként számítottak rá. A 2018-as januári felkészülést már Marko Nikolics stábjában kezdte asszisztens edzőként, így részese volt bajnoki címnek, kupagyőzelemnek és sikeres európai szereplésnek is.

Az elmúlt másfél hónapban az első csapat megbízott edzőjeként hét tétmérkőzésen és egy felkészülési találkozón irányította az együttest, ezeken öt győzelmet arattunk és bejutottunk a MOL Magyar Kupa elődöntőjébe is.

"Mentális gödörben vette át ideiglenesen az első csapatot Szalai Tamás februárban. Nagyon köszönjük a munkáját és azt, hogy az első kérésre, gondolkodás nélkül igent mondott. A feladatát tökéletesen megoldotta, a csapatnak azonnal tartást és szervezettséget adott, ráadásul az egyik legfontosabb mérkőzésen, az FTC elleni kupameccsen bravúrt ért el és továbbjutott, majd a következő akadályt is sikerrel vette. Ennek köszönhetően van még arra reményünk, hogy ebben a szezonban nyerjünk valamit, ha már a bajnokságban ez nem sikerült. Ki kell emelnem Késedi Gábor munkáját, aki óriási segítségére volt Szalai Tamásnak, ketten öt ember munkáját végezték, hogy a lehető legjobb állapotban adhassák át a csapatot az új stábnak, ebből pedig profitálhatunk a következő hetekben. Szalai Tamás vezetőedzőként még nem dolgozott, testhez álló feladat, hogy a Vidi II-nél kezdje el, biztos vagyok benne, hogy az NB III-as együttesünknél is megoldja a rábízott feladatot" - mondta Kovács Zoltán sportigazgató.

“Nagyon eseménydús másfél hónapon vagyok túl, hirtelen kellett átvenni az első csapat irányítását és folyamatosan jöttek a mérkőzések, de úgy érzem, hogy nagyjából egy-másfél hét alatt sikerült felrázni a csapatot, amelyet most jó állapotban tudunk átadni az új stábnak. Nagyon élveztem a közös munkát mind a játékosokkal, mind a kollégákkal, mindenki nagy odaadással dolgozott, annak pedig külön örülök, hogy a MOL Magyar Kupában ott van a csapat az elődöntőben, szurkolok annak, hogy a szezon végén kupagyőztesek legyünk! Az első vezetőedzői megbízásom előtt állok, a csütörtök reggeli edzést már én tartom a Vidi II-nek, várom már a közös munkát a fiatalokkal is. Akárcsak korábban az NB I-es keretnél, itt is nagyon sűrű a versenynaptár, áprilisban nyolc meccset játszunk. Persze az elmúlt időszakban követtem már az NB III-as, az U19-s és az U17-es csapat mérkőzéseit, edzéseit is, ezek alapján bátran ki merem jelenteni, hogy vannak olyan tehetségek, akiknek ha a fejlődése töretlen marad, hamarosan az első csapat öltözőjének ajtaján kopogtathatnak majd” - fogalmazott Szalai Tamás.

Mint ismert, április 1-től Szabics Imre ül a MOL Fehérvár FC kispadjára, akinek munkáját Juhász Roland és Torghelle Sándor segíti majd.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek