FK PARTIZAN - VIDEOTON FC 2-2 (0-2)

Jó meccs, szép gólok, két ellentétes félidő

Nikolics két alkalommal is gólra váltotta az első félidőben Mitrovics remek asszisztjait, a második félidőben viszont sikerült egyenlítenie a szerb bajnoknak.

Nem várt könnyű meccs csapatunkra a negyedik nyári felkészülési mérkőzésén, hiszen az ellenfelünk az az FK Partizan volt, amely zsinórban ötödik alkalommal nyerte meg a szerb bajnokságot idén.

Kezdőcsapatunkban két olyan játékos - Bozsovics és Mitrovics - is pályára lépett, akik korábban az FK Partizan labdarúgói is voltak. A meccs néhány perces késéssel kezdődött, hiszen a játékvezető és segítői a stadiontól nem messze egy koccanásos baleset szenvedő alanyai voltak, nagy baj azonban szerencsére nem történt. A csapatok nem sokat ismerkedtek, egyből egymásnak estek és remek focit láthattak a nézők. Sok lehetőségünk volt, míg ellenfelünk két kontratámadás végén szerezhette volna meg a vezetést, ez azonban elmaradt. Nem úgy Mitrovics menetrendszerű, tökéletes (gól)passza Nikolicsnak a mérkőzés 22. percében, amit csatárunk nagyon higgadtan gólra is váltott. A vezető találatunk megszerzése után még nagyobb fölényben futballoztunk, jöttek is az újabb helyzetek, a következő gólunkra azonban a 45. percig kellett várni. Ismét Mitrovics adott szenzációs labdát Nikolicsnak, amit ezúttal sem hibázott el.

Fordulás után mindkét csapatban több csere is volt. Viszonylag gyorsan, már a 48. percben szépített az FK Partizan egy szerencsés góllal. Bozsovics ugyanis két nagy bravúrt is bemutatott, azonban a róla kipattanó labda épp Babic elé pattant, ő pedig közelről az üres kapuba gurított. A második félidőben egyébként mindkét edző sokat cserélt, így nem alakult ki olyan folyamatos játék, mint az első félidőben. A második 45 percben egyébként a szerb bajnok birtokolta többet a labdát, azonban nekünk is voltak gólszerzési lehetőségeink. A 80. percben azonban a szerbek örülhettek újabb gólnak: Markovic Sasa 22 méterről lőtt hatalmas gólt.

Csapatunk szenzációs első félidőt produkált, a második játékrészben azonban sikerült egyenlítenie az ötszörös szerb bajnoknak.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek