VIDI-KISVÁRDA

Öt érdekesség

Hibátlan Kisvárda elleni hazai mérleggel várja csapatunk a vasárnap délutáni bajnokit.

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában vasárnap 15:00-tól a Kisvárda Master Good ellen lép pályára csapatunk a Sóstói Stadionban. A találkozóra való ráhangolódáshoz öt érdekességet gyűjtöttünk össze.

1. Örökmérleg

16. élvonalbeli mérkőzésére készül csapatunk a Kisvárda ellen, a két együttes 2018 óta íródó közös történelmében nagy fölényben vannak a Vidi-sikerek. Az eddigi bajnokikon kilencszer győzött együttesünk, háromszor született döntetlen, háromszor pedig a szabolcsiak nyertek. A párharc összesített gólaránya 32:15 a javunkra, ami 3,1-es meccsenkénti gólátlagot jelent.

2. Hibátlan sóstói mérleg: 8/8

Hazai pályán hibátlan az eddigi teljesítményünk a Kisvárda ellen, mind a nyolc találkozón fehérvári győzelem született, az első 2018 júliusában, a legutóbbi pedig tavaly novemberben. Hazai eredménysorunk a szabolcsi együttes ellen: 4-0, 2-1, 3-0, 2-0, 3-0, 2-1, 5-3, 4-1.

3. A leggólgazdagabb mérkőzés: 5-3

A párharc leggólgazdagabb, nyolc találatot hozó bajnokija egy 2022 áprilisi mérkőzés, ami egy nagy fordításról is emlékezetes maradt. A 12. percben már 3-0-ra vezetett a vendégcsapat, de gyorsan jöttek a válaszok, a 18. minutumban Nikolics és Funsho góljainak köszönhetően már csak 2-3 állt az eredményjelzőn, a második játékrészben aztán Zulj, Kodro és Nikolics góljaival végül magabiztos, 5-3-as győzelmet arattott a Michael Boris vezette csapatunk Sóstón.

4. A legnagyobb arányú győzelem: 4-0

A legnagyobb Kisvárda elleni győzelmet 2018. július 21-én, a felcsúti Pancho Arénában arattuk, amikor Danko Lazovics, Juhász Roland, Marko Scsepovics és Stefan Scsepovics góljaival nyert 4-0-ra a Marko Nikolics vezette Vidi. 2019. augusztus 31-én már Sóstón 3-0-s győzelmet arattunk a várdaiak ellen, akkor Visar Musliu, Georgi Milanov és Armin Hodzic talált be, ahogy 2020. december 18-án is 3-0-ra nyertünk, utóbbi meccsen Bamgboye Funsho duplázott és Ivan Petrjak is eredményes volt.

5. A dátum: október 1.

Legutóbb 2010-ben lépett pályára csapatunk október első napján NB I-es bajnokin, akkor a Lombard Pápa otthonában 2-1-re győztünk. 2005-ben a ZTE FC-t vertük Sóstón 1-0-ra, az elmúlt évezredben pedig négy élvonalbeli bajnokit játszottunk a vasárnapi meccs napján, ezeken két győzelem és két vereség volt a mérlegünk.

Ezen a napon született korábbi buszsofőrünk, Hamperger István, NB I/B-bajnok védőnk, Kovács I László, korábbi középpályásunk, Szabó Imre, egykori kapusunk, Viniczai Ádám és első csapatunk jelenlegi videóelemző-asszisztense, Pap Bence.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek