Honfitársunk: Bamgboye Funsho!

23 esztendős játékosunk dr. Cser-Palkovics András előtt tette le az állampolgársági esküt.

Csütörtök délelőtt tíz órára a Hiemer-ház házasságkötő termébe volt hivatalos szélsőnk, Funsho, aki állampolgársági esküt tett, így május 5-től kezdve honfitársunknak tekinthető. A ceremónián többek között sportigazgatónk, Sallói István és csapatkapitány-helyettesünk, Stopira is részt vett. Az ünnepséget Székesfehérvár polgármesterének, dr. Cser-Palkovics Andrásnak a szavai zárták, aki az egész város nevében köszöntötte immár magyar állampolgárként Funshót és kívánt neki és az egész Vidinek sok sikert a bajnoki hajrára.

"Sokat jelent számomra, hogy megkaptam a magyar állampolgárságot, hiszen már több mint öt éve itt élek és hazámként tekintek Magyarországra. A válogatottság még a jövő zenéje, természetesen nyitott vagyok rá. Nagy megtiszteltetés lenne, ha képviselhetném az országot, de tudom, hogy ehhez olyan teljesítményt kell nyújtanom majd a Vidiben, hogy felhívjam magamra a figyelmet, így jelenleg minden energiámmal azon vagyok, hogy jól zárjuk a szezont"- nyilatkozta Funsho, kezében a honosítási okirattal.

“Úgy gondolom, hogy egy játékos honosítása nagy dolog nemcsak a labdarúgó, hanem a klubja számára is. Funshóra már a Haladás ifiben felfigyeltem, örülök, hogy végül az élet úgy hozta, hogy itt a Vidiben tudunk együtt dolgozni. Egy csupaszív, életvidám srácról van szó, aki az öltöző közkedvelt alakja is, tudom, hogy sokat jelent neki ez a mai nap, hiszen nagyon szeret itt élni, abszolút magáénak érzi Magyarországot. A klub szempontjából ez jó dolog, hiszen a magyar játékpercek száma nő a mai naptól, és bízunk benne, hogy a jövőben majd a válogatottnak is tudunk ezzel segíteni. Funsho dinamikája, sebessége alapján képes lehet arra, hogy nemzetközi szinten is helyt álljon, még a döntéshozatalokban kell fejlődnie, ha ez sikerül, akkor szerintem a későbbiekben odakerülhet a nemzeti csapat közelébe is” - mondta sportigazgatónk, Sallói István.

Jelenlegi keretünkből egyébként Nikolics Nemanja, Nego Loic és Stopira is Székesfehérváron tette le a magyar állampolgársági esküt, akárcsak a már máshol futballozó Vinícius Paulo és Suljic Asmir is. Funsho korábban pályára lépett Nigéria U17-es válogatottjában, amelynek színeiben U17-es világbajnokságot is nyert, azonban a FIFA 2020-as szabályváltoztatásának értelmében (erről Nego Loic példájával kapcsolatosan itt olvashatsz) akár a jövőben majd játszhat a magyar nemzeti csapatban is, amennyiben meghívót kap a mindenkori szövetségi kapitánytól.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek