VIDI II

Hatgólos döntetlen a vármegyei rangadón

Csapatunk 60 percig emberelőnyben játszott, rengeteg helyzetet alakított ki, de a vendégek egy pontot tudtak szerezni Székesfehérváron.

Szombaton délelőtt vármegyei riválisunk, a Gárdony látogatott Sóstóra az NB III-as bajnokság 7. fordulójában. Az NB I-es keretből ezúttal Gergely Roland szerepelt a második csapatunkban. 

NB III Dél-Nyugati csoport, 2023-2024, Őszi szezon, 7. forduló

9 szeptember szombat

Fehérvár FC II

3-3

Fehérvár FC Edzőközpont Székesfehérvár

Gárdonyi VSC

Fehérvár FC II

Gergely Roland - Kiss Marcell , Husvéth Ádám , Horváth Gergő Ákos , Kiss Ádám - Kecskés Máté (Földeák Levente 72') , Molnár Csaba - Balogh Máté Zsolt (Rétfalvi Zsombor 83') , Ambach Arnold (Bertók Dániel 59') , Csepregi Barnabás - Cserkuti-Németh Olivér (Futsek Fedor 72')

Gárdonyi VSC

Tibor József - Jancsó Csaba (Dorogi Valentin 74') , Balogh Mátyás , Szellák Sándor , Balogh Ádám , Tóth Tibor , Usakov Pavel (Szombati Benedek 84') , Klauz Máté , Lencsés Balázs , Kövesdi Péter (Jancsó Buda 89') , Bozai Bence (Szabó Balázs 46')

Játékvezetők

Takács Ákos

Vörös Dániel, Turi Miklós,

Jól kezdtük a meccset, a 8. percben Ambach 22 méteres szabadrúgását a léc alól tornázta ki Tibor József. A másik oldalon Usakov 16 méteres, lapos lövését hárította magabiztosan Gergely. Két perccel később Ambach beadását Horváth Ákos öt méterről fejelte kapu fölé, majd újabb két perc elteltével Csepregi 15 méterről vette célba a gárdonyi kaput, de Tibor ezúttal is védeni tudott. A 27. percben a bajnokságban már öt gólnál járó gárdonyi támadó, Balogh Ádám lőtt 13 méterről kapura, Gergely bravúrral védett. Nem egészen egy perccel később Ambach 22 méterről csak centikkel lőtt kapu mellé. A 31. percben Kecskés pazar, 50 méteres indítását követően Csepregi tört be a 16-oson belülre, ahol Klauz tarolta le utolsó emberként fiatal támadónkat, villant egyből a piros lap, a megítélt büntetőt pedig Balogh Máté Zsolt higgadtan értékesítette (1-0). 

Balogh Máté Zsolt

#22

Balogh Máté Zsolt

Középpályás

2023-2024 szezon

16 Meccs

2 Gól

728 Játszott perc

A szünet előtt néhány másodperccel egyenlíteni tudott a Gárdony, egy szélről érkező beadást ollózott szép mozdulattal a kapunkba 10 méterről Usakov (1-1). 

A második játékrész elején egy védelmi hibát követően megszerezte a vezetést az emberhátrányban játszó Gárdony, egy bedobást követően Tóth Tibor elé került a labda, aki lefordult a két belső védőnkről, majd öt méterről a kapunkba lőtt (1-2). A 67. percben a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Bertók került helyzetbe, éles szögből leadott lövése a jobb kapufa tövén csattant. A 72. minutumban Kiss Ádám beadását követően Balogh Máté Zsolt lőtt 12 méterről kapásból szépen a vendégek kapujába (2-2).

Nem örülhettünk sokáig, mert négy perccel később ismét a vendégeknél volt az előny: a korábban a Vidiben is futballozó Szabó Balázs 18 méterről lőtte ki a jobb alsót (2-3). Ezzel azonban még nem volt vége, hiszen a 83. percben csereként pályára lépett Rétfalvi Zsombor, aki fél perccel később Bertókkal kényszerítőzött nagyon szépen, majd higgadtan lőtt hét méterről a kapuba (3-3). 

Rétfalvi Zsombor

#16

Rétfalvi Zsombor

Középpályás

2023-2024 szezon

15 Meccs

1 Gól

646 Játszott perc

Az utolsó percekben az eredmény már nem változott, csapatunk zsinórban másodszor játszott döntetlent a bajnokságban. Folytatás két hét múlva az Iváncsa otthonában. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek