Európa Liga-sorsolás - reakciók

Kovács Zoltánt, Marko Nikolicsot, Kovács Istvánt és Boban Nikolovot kérdeztük.

"Tiszteletet parancsoló csoportba kerültünk, bár ezen a szinten nehezen tudok ennél könnyebb vagy nehezebb ellenfeleket elképzelni. Örülünk, hogy egy igazi sztárcsapatot is sikerül Magyarországra hoznunk, és ami a legfontosabb, hogy tétmérkőzésre. A Chelsea mindenképp kiemelkedik a csoportunkból, ugyanakkor a PAOK és a BATE is nagyon erős együttesek. Mi a BL-selejtezők alkalmával már bizonyítottuk, hogy képesek lehetünk felvenni a versenyt olyan csapatokkal is, akiket egyébként nálunknál előrébb rangsorolnak. Marko Nikolics vezetőedző eddig is megtalálta az aktuális ellenfelünk ellen a legideálisabb taktikát, nyilván ez a csoportmérkőzések alkalmával is így lesz. Becsülettel, alázattal fogunk felkészülni a nemzetközi mérkőzéseinkre. Büszkék vagyunk, hogy idáig eljutottunk, de azt megígérhetem, hogy ezzel senki nem fog megelégedni a klubnál, küzdeni fogunk azért, hogy minél jobb eredményt elérjünk a csoportkörben. Természetesen számomra külön öröm, hogy a PAOK ellen is megmérkőzhetünk, hiszen játékosként szép időszakot töltöttem el Szalonikiben, büszke vagyok arra, hogy immár a Vidi sportigazgatójaként találkozom ismét egykori csapatommal" - nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató.

"Ahogyan korábban mondtam, itt már nem lehetett könnyű ellenfeleket kapni. A Chelsea-ről mindenki tudhat mindent, őket senkinek nem kell bemutatnom. A PAOK-nál több embert ismerek, vannak barátaim is Szalonikiben, egy jó csapatról van szó, és a BATE Boriszovot is láttam kétszer-háromszor élőben játszani az elmúlt években, ott is szerepel néhány szerb játékos. Szerintem jó csoportot kaptunk, persze nem lesz könnyű dolgunk. Az biztos, hogy szeretnénk meglepetést okozni és pontokat szerezni. A Vidi-szurkolóknak és a magyar focibarátoknak büszkének kell lenni erre és élveznie kell azt, hogy ilyen mérkőzések lesznek az országban. Bízom benne, hogy mindhárom találkozóra megtelik a stadion és biztatájk azért a csapatot, hogy jó eredményeket érhessünk el a csoportkörben is" - mondta vezetőedzőnk, Marko Nikolics. 

"Felemelő érzés volt ma délután úgy nézni a tv-ben az EL sorsolását, hogy mi is aktív részesei voltunk mindennek. Úgy gondolom, ennél jobb csoportot nem is kaphattunk volna. A Chelsea egy igazi topcsapat, mi pedig azért fogunk küzdeni, hogy mellettük mi legyünk a másik együttes a csoportban, amely eredményesen tud szerepelni. A PAOK abból a szempontból előnyös lehet számunkra, hogy játszottunk már a görög bajnokkal, szóval nem lesz ismeretlen az a játékstílus, ami egy görög élcsapatot jellemez. A BATE Boriszov ellen 2015-ben már játszottunk BL-selejtezőt, akkor csak egy hajszállal maradtunk alul, bízom benne, hogy ezúttal sikerül a fehéroroszok fölé kerekednünk" - fogalmazott Kovács István.

"Boldog vagyok, hogy ilyen komoly csapatok ellen játszhatunk az EL csoportkörben. A Chelseat senkinek nem kell bemutatni, Európa egyik legjobb klubjáról beszélünk. Úgy vélem, a PAOK és a BATE ellen, amennyiben az egész csapat száz százalékot fog nyújtani, lehet esélyünk a jó eredmény elérésére. Tovább szeretnénk írni a klub történelmét, az pedig remek érzés, hogy ennek aktív részese lehetek. A PAOK elleni találkozó számomra biztos, hogy több lesz, mint egy labdarúgómeccs, ellenük nem csak a Vidit fogom képviselni, hanem a hazámat is. Oda fogunk utazni Szalonikibe, és győzni fogunk! A BATE ellen reális esélyünk lehet arra, hogy akár 6 pontot is szerezzünk, de persze nem szeretnék ennyire előre rohanni. Ami biztos, hogy senki nem elégszik meg annyival, hogy eljutottunk a csoportkörig, igenis minél több pontot akarunk gyűjteni, aztán a hatodik meccs után meglátjuk, hogy mire lesz elég" - értékelte a sorsolást Boban Nikolov.

Szerző: Molvidi.hu

Fotó: molvidi.hu

További hírek