Rangos nemzetközi tornákon vettek részt az előző hétvégén a Vidi legfiatalabb csapatai

Az U7-es csapatunk csoportgyőztes lett, az U9-esek tornagyőztesek lettek, az U10-es korosztályunk bronzérmes lett a muraszombati Avto Rajh Openen. Az U11-es csapatunk pedig a Manchester United korosztályos együttesét is legyőzte a szombathelyi Király K

A 2022/2023-as szezonban a Vidi utánpótlásának egyik legeredményesebb hétvégéjén vagyunk túl. Az U7-es, U9-es, U10-es és U11-es csapataink is rangos nemzetközi tornán léptek pályára. 

MOL FEHÉRVÁR FC U7

A legfiatalabbak, a Jakab Attila - Patkós Kevin edzőpáros által irányított U7-es csapatunk száz százalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül (21-0-ás gólkülönbséggel) nyerte meg az öt csapatos csoportját a muraszombati Avto Rajh Open-en. A csapatok négy a négy ellen játszottak 17 perces mérkőzéseket 20m x 30m-es pályán 2m x 1m-es kiskapukra.

Az egyenes kieséses szakaszban az első mérkőzést 2-1-re megnyerték a fehérvári fiatalok az NK Ljutomer ellen, a negyeddöntőben azonban a későbbi tornagyőztes NK Bistrica megálljt parancsolt a mieinknek és tipikus szláv futballt bemutatva magabiztosan nyertek 6-1-re.

"Összességében gyönyörűen és nagyon bátran futballoztunk a tornán, egyedül az NK Ljutomer elleni győzelmünk alkalmával játszottunk kicsit gyengébben, míg a negyeddöntőben hiába igyekeztünk mindent megtenni, ez is kevés volt a torna legjobb csapata ellen. Büszkék lehetünk azonban a teljesítményünkre, főleg arra, hogy a csoportunkat kapott gól nélkül nyertük meg" - nyilatkozta honlapunknak Jakab Attila. 

MOL FEHÉRVÁR FC U9

A Tóth Vince - Dopuda Igor páros által irányított U9-es csapatunk veretlenül, 37-3-as gólkülönbséggel nyerte meg a csoportját a muraszombati torna U9-es korosztályában. 

"Magabiztos, meggyőző fölénnyel sikerült először a csoportunkat, később pedig a tornát is megnyernünk. Ebben a korosztályban Magyarországon még 4+1-ben játszanak a srácok, a muraszombati tornán azonban 6+1-ben futballoztunk, ez azonban egy cseppet sem zavarta meg a srácokat. Az egyenes kieséses szakaszt is nagyon jól kezdtük, 8-0-ás győzelemmel jutottunk a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben sem játszottunk rosszul, de azt a meccsünket csak büntetőkkel tudtuk megnyerni. Az elődöntőben egy osztrák csapat ellen 2-1-re győztünk, ez volt az egyetlen mérkőzés, ami nem úgy nézett ki a játék minőségét illetően, ahogy azt szerettük volna, de ennek is csak a fáradtság volt az oka. A döntőt 3-1-re nyertük meg véleményem szerint a torna legjobb futballját bemutatva. Izgalmak, látványos játék, csapategység - ezzel a három szóval tudnám jellemezni a tornán való szereplésünket" - nyilatkozta honlapunknak Tóth Vince. 

"Nagyon jó volt szülőként azt látni, hogyan harcoltak egymásért a srácok és mennyire büszkék arra, hogy a Vidi mezében játszhatnak. Minőségileg sokkal jobbak voltunk, mint az ellenfeleink, látványos, gólra törő focit mutattak be a kicsik. Marko fiamra is nagyon büszke vagyok, rengeteg gólt szerzett és ő is nagyon élvezte a játékot, a győztes döntő után pedig euforikus ünneplés zajlott a pályán" - árulta el honlapunknak a Vidi történetének legeredményesebb góllövője, Nikolics Nemanja.

Az U9-es tornáról az NS Mura Facebook-oldalán képgalériát is megnézhettek.

MOL FEHÉRVÁR FC U10

A Palánki Csaba - Gelencsér Tibor - Vadász Imre trió által irányított U10-es együttesünk is pályára lépett a muraszombati tornán a korosztályában. 

A tornát az NK Maribor ellen kezdték a kicsik és 2-0-ás vereséget szenvedtek, a folytatásban azonban gólt sem kaptak a mieink és végül egy ponttal a szlovén együttes mögött a csoport második helyén végeztek. 

Az egyenes kieséses szakaszban a horvát Varasd csapatától 3-1-es vereséget szenvedtünk, a bronzmeccset pedig az NK Maribor ellen játszottuk és óriási csatában sikerült visszavágnunk a szlovénoknak, a mieink 4-3-ra nyertek.

"Sajnos az első mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Számunkra ráadásul kissé szokatlan volt az itthoni műfű után a nem túl jó minőségű füves pálya, de aztán a második meccstől kezdve sikerült alkalmazkodnunk a körülményekhez és a játékunk is folyamatosan javult. A csoport két utolsó mérkőzésén már kifejezetten jól futballoztunk. A Varasd elleni egyenes kieséses meccsen játékban mindenképp a horvátok fölé nőttünk, viszont olyan gyermeteg gólokat kaptunk, ami aztán megpecsételte a sorsunkat. A harmadik helyért azzal a Mariborral játszottunk, akiktől a csoport első meccsén kikaptunk, a bronzmeccset viszont óriási csatában mi nyertük meg. Az első meccs kivételével játékban nagyon jól nézett ki a csapatunk, úgy gondolom, szebben játszottunk, mint a külföldi ellenfeleink" - nyilatkozta honlapunknak Palánki Csaba.

MOL FEHÉRVÁR FC U11

A Disztl Milán - Kis Krisztián István edzőpáros által irányított U11-es csapatunk Szombathelyen vett részt egy nemzetközi tornán, amelyet a Király Sportegyesület alapításának 20. évfordulója alkalmából rendeztek meg. 

A fehérvári fiatalok a kétnapos torna szombati játéknapján a Benfica mögött a csoport második helyét szerezték meg, így a vasárnapi játéknapon a többi csoport második helyezettjeivel került azonos csoportba. 

A torna második napján nem talált legyőzőre az U11-es csapatunk, sőt a mieink a Manchester United korosztályos együttesét is megverték 3-1-re, így végül a csoportmásodikak csoportját megnyertük. 

"Az első napon a Benfica ellen egy igazi ki-ki meccset játszottunk, bárhogy alakulhatott volna az a találkozó, végül a portugálok 3-2-re nyerni tudtak és mivel végül megnyerték a csoportot, ezért vasárnap mi csak a "B" csoportban folytathattuk a küzdelmeket, ahol viszont a Manchester Uniteddel is össze mérhettük a tudásunkat és remek játékkal, fantasztikus meccsen 3-1-re nyertünk is ellenük. Nagyon profin megrendezett nemzetközi tornán vehettünk részt, a Király Gábor által alapított Király SE most ünnepelte a 20. születésnapját, ebből az alkalomból rendezték meg ezt a 20 csapatos tornát. A visszajelzések alapján olyan jó focit játszottunk, hogy megérdemeltük volna azt, hogy a második napon a legjobbak között szerepeljünk, ám így is eredményesen képviseltük a klubot és az egész magyar labdarúgó utánpótlást" - nyilatkozta honlapunknak Disztl Milán.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek