RÓLUNK ÍRTÁK

Bartosz Grzelak: "Alig várom, hogy szombat este legyen, és elkezdődjön a Honvéd elleni meccs!"

Új vezetőedzőnk a Nemzeti Sportnak és a Fejér Megyei Hírlapnak adott interjúját szemlézzük.

Második fehérvári munkanapján készített interjút csapatunk új vezetőedzőjével, Bartosz Grzelakkal a Nemzeti Sport és a Fejér Megyei Hírlap. A svéd szakember a sportnapilapnak elmondta, több ajánlat közül esett a Vidire a választása.

"Érdeklődtek lengyel és skandináv csapatok is, de különböző okok miatt egyikhez sem köteleztem el magam. Volt, ahol az elképzelésem nem egyezett a vezetőségével, a felvázolt projekttel nem tudtam azonosulni. Nincs ezzel gond, a futballban benne van. A Vidiben ugyanakkor óriási potenciált látok. Amikor megkerestek Magyarországról, nem kellett bemutatni a klubot, sokat hallottam róla korábban, az öt évvel ezelőtti, Malmö elleni Bajnokok Ligája-selejtezős párharc emléke is élénken él bennem. Tisztelem a Vidit – és vele együtt a magyar labdarúgást. Nagy lehetőségnek tartom, hogy Fehérváron dolgozhatok, azért is vagyok itt, mert vonzott a feladat. Mindent elkövetek, hogy a klub minél hamarabb visszakerüljön abba a magasságba, ahova való."

Bartosz Grzelak az edzőséghez kötődő szenvedélyéről és a meccsek adta adrenalinlöketről is beszélt.

"Tavaly augusztusban köszöntem el az AIK-tól, s az elmúlt öt hónapban rádöbbentem, mennyire hiányzik a futball. Nem sokkal az interjú előtt jöttünk be az edzésről, mondtam is a kollégáknak: atyaég, mennyire imádom ezt! Ez a szenvedélyem, ez éltet. Azt szeretem, amikor a hétköznap munkával telik, amikor kint lehetek a pályán. S ahogy közeledik a hétvége, emelkedik az adrenalinszint. Alig várom, hogy szombat este legyen, és elkezdődjön a Honvéd elleni meccs!"

Vezetőedzőnk a Fejér Megyei Hírlapnak arról is beszélt, milyen pozitívak az első benyomásai Magyarországon.

"Még nem dolgoztam Svédországon kívül. Tisztelni kell a külföldi embereket és a külföldi kultúrát. Akikkel eddig találkoztam Magyarországon, Fehérváron, mindenki nagyon kedves és befogadó volt velem. Ez nagyban meg fogja könnyíteni a munkámat. Székesfehérváron lakom, érezni szeretném a város energiáját. A szurkolókkal még nem találkoztam, nagyon várom a szombati mérkőzést. Arra kérem a drukkereket, hogy próbáljanak meg előre tekinteni. Arra a feladatra kell fókuszálni, ami előttünk van. Kérném, hogy a szurkolók segítsék a csapatot! Sok kudarcot kellett megélniük a drukkereknek és a játékosoknak egyaránt az elmúlt időszakban. Ha támogatják a csapatot, elérjük a céljainkat. Bízzanak a fejlődésben, az előrelépésben!"

A Nemzeti Sport interjúját itt, a Fejér Megyei Hírlapét pedig ide kattintva olvashatod el.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek