Katona Mátyás a Vidiben folytatja pályafutását!

A 23 esztendős középpályás Újpestről érkezik Fehérvárra és a 77-es mezben játszik majd.

A MOL Fehérvár FC és az Újpest FC keddi megállapodásának értelmében csapatunkban folytatja pályafutását Katona Mátyás.

A támadó középpályásként és a középpálya két szélén is bevethető Katona 1999. december 30-án született Budapesten. A 173 centiméter magas játékos a Vasasnál, a Hidegkúti SC-nél és a II. Kerületi UFC-nél pallérozódott, majd 2018-ban igazolta le az Újpest. Az U19-es és a második csapatban lejátszott mérkőzések után kölcsönben tizenhármszor lépett pályára a másodosztályú Vácban, majd Újpestre visszatérve 2020. június 20-án debütált az NB I-ben. A 2020/2021-es szezonban hét, a 2021/2022-esben 25 bajnokin játszott az élvonalban, a jelenleg is zajló szezonban 18 pályára lépésnél jár.

Az OTP Bank Ligában 52 mérkőzésen 7 gól és 2 gólpassz áll a neve mellett. 2021 májusában MOL Magyar Kupát nyert az Újpesttel, majd nyáron három UEFA EKL-selejtezőn is játszott. Testvére a szintén az élvonalban, a Kecskemét színeiben játszó Katona Bálint.

"A sportigazgató és a szakmai stáb által felvázolt jövőkép abszolút meggyőző volt számomra, és annak is örülök, hogy Csongival (Csongvai Áron beceneve - szerk.) együtt érkezem, vele már régóta ismerjük egymást, barátok is vagyunk, biztosan ez is segít majd a beilleszkedésben. Az a célom, hogy gyorsan beépüljek a csapatba, és együtt minél sikeresebb szezont tudjunk zárni. Természetesen szeretnék minél többet a pályán lenni és sokat hozzátenni a csapat eredményességéhez" - nyilatkozta honlapunknak Katona Mátyás.

"Katona Mátyás személyében olyan játékossal bővült a csapatunk kerete, aki kreativitásával sokat segíthet a támadójátékunk eredményességében. Tizes poszton és a középpálya szélén is bevethető játékos, így bővültek a stáb variációs lehetőségei. Örülök, hogy fiatal magyar játékossal sikerült megerősíteni csapatunk keretét" - nyilatkozta Juhász Roland sportigazgató.

Katona Mátyás három évre kötelezte el magát a Vidihez, és a 77-es mezben láthatják majd a pályán szurkolóink.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: molfehervarfc.hu