Vidi II - Egygólos vereség a Veszprém ellen

NB III-as csapatunk zsinórban a harmadik bajnokiján maradt "góltalan". 

Vasárnap kora délután a Vidi II a Veszprém ideiglenes otthonában, Ajkán lépett pályára az NB III-as bajnokságban. A mieink a Dala - Forgó, Urbán, Husvéth, Berekali - Hodzic, Molnár, Horváth - Pető, Tóth, Babos összeállításban kezdték a meccset. 

Az első lehetőség előttünk adódott, az U19-es válogatottba ismét meghívót kapó Tóth Tamás Vid fejelte az ötösről a felső lécre a Pető által remekül beívelt labdát. A 6. percben Pető 20 méteres lövése egy védőről pattant alig kapu mellé. A 12. minutumban a hazaiak is kihagytak egy nagy ziccert, Végh lőtt közelről kapu mellé. Egy perccel később Somogyi 21 méterről vette célba a kapunkat, Dala magabiztosan védett. A 23. percben ismét fiatal kapusunknak adódott munkája, Major éles szögből leadott közeli lövését védte szépen. A szünetig újabb helyzet már egyik oldalon sem alakult ki.

A második játékrész hazai lehetőséggel indult, a 48. percben Gálfi lőtt kapu fölé 18 méterről egy szabadrúgást. Az 53. percben Dala mutatta be a nap védését, Krebsz jobb sarokba tartó löketét óriási bravúrral szedte ki fiatal kapusunk. Az 57. percben Tóth Tamás Vid emelte át a labdát a kivetődő kapus felett, a játékszer azonban elkerülte végül a hazai kaput. A 64. percben Bakos 15 méteres lökete csattant a felső lécen, majd öt perccel később már nem hibázott a veszprémiek támadója, magabiztosan értékesített egy közeli ziccert (1-0).

A hátralévő időben újabb gól már nem született, második csapatunk minimális arányú vereséget szenvedett az élmezőnyhöz tartozó Veszprémtől. A meccs krónikájához tartozik, hogy a 80. percben bemutatkozott NB III-as csapatunkban a 17 esztendős Balogh Máté Zsolt, aki korábban Dunakeszin, a Főnixben, a Puskás Akadémiában és az FTC-ben is szerepelt, a Vidihez 2021-ben igazolt, tavaly az U17-es, idén pedig az U19-es csapatunkban futballozott. 

A Vidi II a következő fordulóban a Teskánd csapatát látja vendégül.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek