Michael Boris és Marcel Heister találkozott a sajtó képviselőivel

Szerda délelőtt 11-től tartotta a Michael Boris vezette szakmai stáb csapatunk utolsó edzését a csütörtök esti 1. FC Köln elleni EKL-visszavágó előtt, majd sajtótájékoztató következett. 

Szerda délelőtt a MOL Aréna Sóstóban edzett csapatunk a csütörtökön 19:00-kor kezdődő 1. FC Köln elleni EKL-rájátszás visszavágója előtt. A tréning sajtónyilvános részében a bemelegítés mellett játékos feladatokkal hangoltak a keret tagjaira a csütörtöki meccsre, később pedig a taktika begyakorlásán volt a hangsúly.

Az edzést követően vezetőedzőnk, Michael Boris, valamint Marcel Heister válaszolt a stadionba érkező újságírók kérdéseire.

Vezetőedzőnk azzal kezdte, hogy nagyon örül annak, hogy rengeteg jegy gazdára talált és bízik abban, hogy telt ház előtt fogadhatják az 1. FC Kölnt. Szeretné, ha a szurkolók időben megérkeznének a MOL Aréna Sóstóba és már a bemelegítéstől kezdve hangosan biztatnák a csapatot. A kölni győzelem után mindenki bizakodva várja a csütörtök esti visszavágót, de tisztában vannak azzal, hogy az 1. FC Köln nagyon szeretne bejutni a csoportkörbe - ahogyan a Vidi is. Egy hete is nagyon offenzíven futballozott a német csapat, a visszavágón azonban még támadóbb szellemű Kölnre számít Michael Boris. Vezetőedzőnk azzal zárta az interjút, hogy a kölni győzelmet nagyon szerényen kezelte a csapat és az elmúlt napokban a regenerálódáson és az ellenfél elemzésén volt a fő hangsúly. Ahhoz, hogy csapatunknak esélye legyen kiharcolni a továbbjutást mindenképp gólt kell szerezni a visszavágón.

Német védőnk, Marcel Heister nagyon intenzív, agresszív Kölnre számít, kiemelte, hogy az ellenfél vezetőedzője, Steffen Baumgart tele van szenvedéllyel és ezt a szenvedélyt próbálja átadni a csapatának is. Nekünk azonban a saját játékunkra kell összpontosítanunk, folytatta Heister, majd hozzátette, hogy az egész hetet arra szánták, hogy kielemezzék a Köln idegenbeli játékát és felkészüljenek arra. Mondandóját azzal zárta, hogy mindig is ilyen mérkőzésekre vágynak a játékosok, ahol megmutathatják magukat és a klubot valamint az egész magyar labdarúgást képviselhetik Európában. 

 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek