Pont nélkül távoztunk az FTC otthonából

Négy góllal nyerték meg a vasárnap esti bajnoki mérkőzést a hazaiak.

A csütörtöki, kisinyovi győzelem után, és a jövő heti, 1. FC Köln elleni playoff első mérkőzése előtt a Groupama Arénában az FTC fogadta csapatunkat vasárnap este az OTP Bank Liga 3. forulójában. Vezetőedzőnk, Michael Boris a Kovács D. - Fiola, Stopira, Sabanov - Nego, Bumba, Pinto, Dárdai, Heister - Petrjak - Kodro 11-et küldte kezdőként a pályára.

A mérkőzés eleje mezőnyjátékkal telt, majd a hatodik percben Petrjak fejese pattant egy védőről szögletre. A 11. percben Ryan Mmaee lövését védte nagy bravúrral Kovács Dániel, de négy perccel később tehetetlen volt kapusunk is, amikor Vécsei lövése a kapufáról Traoréhoz pattant, aki Auzquit hozta kihagyhatatlan helyzetbe - az argentin játékos közelről nem hibázott (1-0). Közel fél óra játék után Nego beadására Kodro érkezett, de Pászka menteni tudott a bosnyák válogatott támadónk elől. Kenan később ápolást, majd cserét kért, a 36. percben Budu Zivzadze váltotta. Két perccel később Traoré lövését védte Kovács, ám a kipattanóra Mercier reagált a legjobban és tehetetlen kapusunk mellett a hálóba lőtte a második hazai gólt (2-0). A félidő hosszabbításában Traoré is betalált (3-0), háromgólos hátrányban vonultunk be az öltözőbe.

A második félidőre már nem futott ki Heister, Bumba és Petrjak, őket Hangya, Pokorny és Funsho váltotta. A hazaiak érthető módon nem cseréltek. Az 50. percben Zivzivadze életerős, 17 méterről leadott lövése kerülte el egy kicsit a hosszú sarkot. Tíz perc elteltével ismét georgiai válogatott csatárunk próbálkozott, Dibusz a helyén volt. A 67. percben szép támadást vezettünk, Hangya passzát Dárdai tette volna kapura de szögletre blokkoltak a zöld-fehérek.  A 70. és a 80. perc között a hazaiak gyors támadói elől egyszer Stopira, egyszer Kovács Dániel mentett nagyot. A meccs hajrájában küzdöttünk a szépítésért, ehhez legközelebb Budu járt a 89. percben, aki egy nagyon szép szóló után erősen kapura lőtt a tizenhatoson belülről, de Dibusz védeni tudott. A mérkőzést a csereként beálló Boli zárta le, Marquinhos passza után közelről az üres kapuba belsőzött (4-0). Kövektezik csütörtökön az 1. FC Köln elleni EKL-playoff, a jövő heti Újpest FC elleni mérkőzésüket pedig elhalasztottuk, a meccs új időpontját még nem jelölte ki az MLSZ Versenybizottsága.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek