Háromgólos győzelemmel nyitottuk a szezont a MOL Aréna Sóstóban!

Kodro duplázott, Rus gólt fejelt, Zivzivadze is eredményes volt, Dárdai pedig két gólpasszt is kiosztott a Gabala SC elleni 4-1-re megnyert mérkőzésen. Folytatás egy hét múlva!

Igazi nyári hőség, közel 40 fok várta azt a 4750 szurkolót, aki július 21-én a MOL Aréna Sóstó felé vette az irányt, hogy élőben biztassa csapatunkat a szezon első tétmérkőzésén a Gabala SC ellen. Az azeri csapat, akárcsak mi, a 2. selejtezőkörben csatlakozott az Európa Konferencia Liga küzdelmeihez. Michael Boris a Galatasaray elleni, múlt heti, győztes edzőmérkőzéshez képest egy helyen változtatott a kezdőcsapaton, így a Kovács D. - Rus, Serafimov, Sabanov - Nego, Rúben Pinto, Fiola, Heister - Dárdai, Petrjak - Kodro tizenegy vonult be a pályára a Vidi-indulóra.

A mérkőzés nagy Vidi-helyzettel kezdődött, a negyedik percben Heister beadását a középen érkező Dárdai közelről a kapu mellé pörgette. A 15. percben Petrjak 14 méteres lövése kerülte el az azeri kaput, majd egy perccel később egy vendég ellentámadás végén a tizenhatos közepén üresen maradó Schorr fejezte be higgadtan az akciót, így megszerezte a vezetést a Gabala (0-1).

A gól után Dárdai beadását Salahat kapus ütötte el az érkező Sabanov elől, majd a másik oldalon Muradov helyzeténél Pinto tisztázott még a gólvonal előtt. A hőségre tekintettel mindkét játékrészben ivószünetet rendelt el a svéd játékvezető, az első félidei után nem sokkal pedig jött a Vidi-gól: Nego passza után Kodro vette át szépen a labdát, majd félfordulatból, 12 méterről a jobb alsóba lőtt (1-1).

A 35. percben az azeriek jobbhátvédje, Qirtimov maradt a földön egy fejpárbajt követően, közel nyolc pernyi ápolás után hordágyon vitték le a pályáról, le kellett cserélni (ezt követően agyrázkódás gyanújával kórházba szállították). Az egész stadion megtapsolta a szerencsétlenül járt labdarúgót, akinek természetesen gyors visszatérést kívánunk! Az első 45 percet így egy nyolc perces ráadás zárta, amelynek végén Rus fejelt a felső lécre, 1-1-es állással mehettek pihenőre a csapatok.

A szünetben egyik csapat sem cserélt, az első lehetőség pedig Heister előtt adódott, akinek lövését védte a kapus. A vendégek előtt egy 18 méteres szabadrúgásnál adódott helyzet, Muradov azonban mellé tekerte a labdát. Az 58. minutumban Kodro maradt le kevéssel az ötösön Nego beadásáról, a 66.-ban azonban megszereztük a vezetést: Dárdai lövése után szöglethez jutottunk, Rus pedig jól érkezett és a kapuba fejelt (2-1)! A második félidei ivószünet is jót tett csapatunknak, hiszen három perccel utána jött az újabb fehérvári gól, Dárdai bal oldali beadása után Kodro az ötösről helyezett az azeriek kapujába (3-1)!

A gól után tíz perccel megfogyatkoztak a vendégek, a 6-os számú Musayev kapta meg a második sárga lapját, így ő egészen biztosan nem játszhat a jövő heti visszavágón. Ki is használtuk az emberelőnyt, Makarenko passza után Budu Zivzivadze két védőt átvert, majd okosan, ballal belőtte a negyedik gólunkat (4-1)! A játékvezető három perc hosszabbítás után fújta le a mérkőzést, amelyet magabiztosan nyertünk meg a MOL Aréna Sóstóban. Köszönjük a szurkolást, a visszavágó magyar idő szerint július 28-án, 18:00 órakor kezdődik és a Duna World élőben közvetíti majd.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu