Felkészülési mérkőzésen 3-0-s vereséget szenvedtünk a Fenerbahcétől

A felkészülésben előrébb járó, 19-szeres török bajnokcsapat magabiztosan nyert ellenünk. 

Kedden délután Grazban, a Merkur Arénában lépett pályára a Vidi a 19-szeres török bajnokcsapat, a Fenerbahce ellen. Ellenfelünk jóval előrébb jár már a felkészülésben, a keddi volt az ötödik nemzetközi edzőmeccse ezen a nyáron, az eddigi négy találkozóból hármat megnyert - az albán Tiranát 4-0-ra, a katari Shamalt 4-2-re, a szerb Partizant 1-0-ra győzte le - míg az észak-macedón Shkupi ellen 2-2-es döntetlent játszott. Michael Boris vezetőedző ezúttal a Rockov - Rus, Lüftner, Sabanov - Nego, Pinto, Pokorny, Hangya - Dárdai, Petrjak - Zivzivadze kezdőnek szavazott bizalmat.

A mérkőzést a helyszínen közel kétezer fanatikus török szurkoló - és egy maroknyi szintén fanatikus Vidi-szurkoló - tekintette meg. Az első helyzetet mi alakítottuk ki a 2. percben, Petrjak beadását Zivzivadze vágta kapásból kapu fölé 14 méterről. Néhány pillanattal később török helyzetet is feljegyezhettünk, Rossi beadására Kahveci érkezett és az ötös sarkáról nem sokkal lőtt kapu mellé. A 15. percben egy fehérvári szabadrúgást követően Sabanov lőtt közelről, éles szögből kapura, a labda egy védőről szögletre pattant. Bő tíz percet kellett várni a következő helyzetre, ekkor Dursun Serdar mutatott be nagy cseleket a 16-osunk előterében, majd kapura fordult és a jobb alsót vette célba, Rockov nagyot védett. Tíz perccel a szünet előtt Dárdai iramodott meg, majd 17 méterről kapu fölé tekert.

A 37. percben megszerezte a vezetést a Fenerbahce, amely a meccs kezdete óta a bal szélen építette a támadásainak nagy részét, ezúttal is balról érkezett a beadás erősen és laposan, amely eljutott Serdar Dursun elé, aki 9 méterről bevette a kapunkat (0-1). Kettő perccel a félidő vége előtt megduplázta előnyét a török csapat, ezúttal a jobb szélről érkezett a beadás egy szép támadás végén, a labdát pedig a hosszú oldalon üresen vehette át Diego Rossi, aki aztán 6 méterről a rövid alsóba vágta a játékszert (0-2).

A második félidőt az alábbi felállásban kezdtük: Rockov - Lüftner, Sabanov, Heister - Kojnok, Lednev, Makarenko, Hangya - Funsho, Bumba - Kodro. Az 53. percben Lincoln Henrique vette célba a kapunkat 14 méterről, Rockov magabiztosan védett, majd előttünk is adódott egy gólszerzési lehetőség, azonban Lednev közeli lövése elkerülte a törökök kapuját. A 60. percben Rockov helyére Kovács állt be a kapunkba, pechére azonban alig fél perccel később gólhelyzetet alakított ki a török együttes, melynek végén a brazil Lincoln beadása után Valencia közelről fejelhetett kapura és bár Kovács nagyot vetődve még bele tudott ütni a labdába, a védésre nem volt esélye (0-3). 

A 71. percben szép játék végén került helyzetbe Emre Mor, aki 14 méterről próbálta átemelni a labdát Kovács fölött, a labda azonban ha csak centikkel is, de a léc fölött hagyta el a játékteret. A lefújás előtt nem sokkal még Arda Güler végezhetett el 18 méterről egy szabadrúgást, mivel azonban lövése nem talált kaput, így az eredmény sem változott. 

Csapatunk legközelebb vasárnap az Aris Limassol ellen játszik nemzetközi felkészülési mérkőzést Szlovéniában. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek