Válogatott: Újabb nagy bravúr, 4-0-ra nyertünk Angliában!

A legendás 6-3-as győzelem óta először nyert válogatottunk Angliában, Fiola kezdett, Nego csereként állt be a 4-0-s siker alkalmával.

Negyedik júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzését játszotta a magyar labdarúgó-válogatott kedden este Wolverhamptonban, ahol a másfél hete a a Puskás Arénában 1-0-ra legyőzött angol válogatott volt az ellenfelünk. A MOL Fehérvár FC játékosai közül Fiola Attila a kezdőcsapatban kapott helyet.

A 16. percben szereztük meg a vezetést, amikor Sallai Roland az elé fejelt labdát a jobb sarokba lőtte (0-1). A magyar csapat az első félidőben egy ízben a második gólhoz is közel járt, hátul pedig stabilan védekezve hárítottuk az Eb-ezüstérmes hazaiak próbálkozásait.

A fordulás után volt egy rövidebb időszak, amikor az angoloknak sikerült nyomást gyakorolniuk a mieinkre, a 71. percben azonban a csereként beállt Ádám Martin passza után Sallai Roland megszerezte saját maga és a magyar válogatott második gólját (0-2). A Vidi másik magyar válogatottja, Nego Loic a 78. minutumban állt be, és rögtön egy veszélyes fejessel veszélyeztetett, ami után a lepattanó labdát a csapatunk színeiben 2015-ben bajnoki címet nyert Nagy Zsolt lőtte nagy erővel a jobb alsóba (0-3), majd a 89. percben Gazdag Dániel ziccerből talált be, beállítva a 0-4-es végeredményt.

A magyar csapat kiváló teljesítményt nyújtva az 1953-as 6-3-as siker után először nyert Angliában, és négy mérkőzés után 7 ponttal vezeti csoportját a Nemzetek Ligája A-divíziójában Olaszország, Németország és Anglia előtt.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

További hírek