Válogatott: Nagyszerű mérkőzésen 1-1-es döntetlen Németország ellen

A magyar válogatott már a 6. percben megszerezte a vezetést, a vendégek azonban gyorsan egyenlítettek. Fiola Attila végigjátszotta a németek elleni meccset, Nego Loic csereként állt be.

Szombat este a magyar válogatott telt ház előtt fogadta Németország legjobbjait a Puskás Arénában, a Nemzetek Ligája 3. fordulójában. A mieink az első fordulóban 1-0-ra legyőzték az Eb-ezüstérmes angolokat Budapesten, míg a második fordulóban az Európa-bajnok olaszoktól 2-1-es vereséget szenvedtek idegenben. A németek elleni kezdőben kapott helyet a MOL Fehérvár FC játékosa, Fiola Attila, míg csapatunk másik magyar válogatott labdarúgója, Nego Loic a kispadon foglalt helyet. Legutóbb egyébként a tavalyi Eb-n játszottunk a németek ellen, a müncheni Allianz Arénában a házigazdák örülhettek a 2-2-es végeredménynek, a magyarok kétszer is vezettek, a németek a hajrában tudtak egyenlíteni. 

Álomszerűen kezdtük a meccset, a 6. percben Fiola adott be remekül a jobb szélről, Sallai az ötösről kapura fejelt, de Neuer hatalmasat védett, a kipattanó pedig a 2015-ös bajnokcsapatunkban szereplő, székesfehérvári születésű Nagy Zsolt elé került, aki néhány méterről védhetetlen gólt lőtt a németek kapujába (1-0). Sajnos nem örülhettünk sokáig, alig két perccel később Hofmann kapott remek labdát, kicselezte Gulácsit, majd közelről az üres kapuba passzolt (1-1). A 22. percben Szalai ugratta ki remekül Sallait, aki kissé kisodródott, majd éles szögből a blokkba lőtt.

A több mint 60 ezer magyar szurkoló csodálatos hangulatot varázsolt a Puskás Arénába, a magyar válogatott pedig igyekezett ezt jó játékkal meghálálni. A 27. percben Fiola mutatott be két olyan cselt a német 16-os előterében, amelyet még a német újságíró kollégák is elismerően megtapsoltak a sajtótribünön. A magyar csapat nem csak egyenrangú ellenfele volt a németeknek, de látványosabban és veszélyesebben is futballoztak a mieink. A 37. minutumban Szoboszlai megpattanó szabadrúgása nem sokkal kerülte el Neuer kapuját. Öt perccel a szünet előtt a korábban a Fiola által "meghintáztatott" Raum tekert 15 méterről centikkel a kapunk mellé, de az, hogy a két csapat 1-1-es döntetlennel vonult az öltözőkbe a szünetben, egyedül Neuernek volt köszönhető, aki a 45. percben Fiola életerős, lapos lövését hatalmas bravúrral, lábbal védte. 

A második félidő első 25 percében egyik kapu előtt sem alakult ki gólhelyzet, a mieink nagyon fegyelmezetten futballoztak, a németek nem találták a rést az öt védővel és három szűrővel rendelkező pajzsunkon. A 70. percben Nagy Zsolt helyére érkezett Nego Loic, a magyar gólszerzőt felállva tapsolta meg a Puskás Aréna közönsége. Három perccel később a meccs legnagyobb német ziccerét láthattuk, Havertz passzolt Hofmann elé, mellette érkezett Werner, azonban nem sikerült megoldani a kettő az egy elleni helyzetet, Hofmann lövés helyett a passzt választotta, de gyenge volt az átadás, így a visszafutó Orbán tisztázni tudott.

A túloldalon Szoboszlai beadását fejelte a csereként pályára lépő Ádám Martin középre, Neuer védett. A 82. percben a szintén csereként pályára lépő Gazdag kínálta meg Neuert 18 méterről egy életerős bombával, a világbajnok német hálóőrnek óriásit kellett védenie. Az utolsó percekben az eredmény már nem változott, Magyarország - akár csak tavaly az Eb-n - ezúttal is döntetlent játszott a német válogatottal.

A csoportunk másik mérkőzésén: Anglia - Olaszország 0-0. Három fordulót követően a tabella élén az Európa-bajnok olaszok állnak, második helyen a mieink, harmadik helyen a németek, míg az Eb-ezüstérmes angolok jelenleg a sereghajtók. A magyar válogatott legközelebb június 14-én, kedden este Angliában lép pályára.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek