Nemzetközi tornán szerepelt U8-as csapatunk

Először szerepeltek külföldön a fiatalok.

Május elsején Horvátországban került megrendezésre a Borac Cup, melyen U8-as együttesünk képviselte klubunkat. Csapatunk végig magabiztosan futballozott, így az első helyen jutott tovább a csoportjából. A vidis fiatalok az NK Dilj ellen 6-1, a Mohácsi TE ellen 5-1 arányban tudtak nyerni, az NK Borac együttesével pedig 4-4-es döntetlent játszottak.

Az egyenes kieséses szakaszban aztán a nagy rivális Ferencváros volt az ellenfél, ahol egy kiélezett küzdelmet követően végül alulmaradt csapatunk.

A tornán résztvevő csapatunkat Kiss Zalán, Nikolic Marko, Bekő Zalán, Poszavecz Milán, Karpf Benett, Vörös Bálint, Urbán-Jurkulják Bence, Rafael Marcselló és Zsolnay Dominik alkották. A csapatot edzőik, Tóth Vince és Dopuda Igor kísérték el.

"Összeségében elmondható, hogy az összes meccsen kezdeményezően léptünk fel a játék minden szegmensében. Gratulálunk a mutatott játékért és a hozzáállásért srácok!" - dicsérte csapatát az első nemzetközi megmérettetés után Tóth Vince, vezetőedző.

Egy héttel később is komoly megmérettetés várt a fiatalokra, ezúttal Budapesten a szintén nemzektözi Hidegkuti Youth Cup-on vettek részt. A 12 csapatos tornán a Vidi U8-as csapata 6-4 arányban a Slovan Bratislava-t, 6-5-re a Gödöllőt, 5-1-re a CRF Clujt, 8-3 arányban a DAC-ot, 4-3-ra a Zbrojovka Brnot, 10-5-re pedig a Sigma Olomouc csapatát győzte le. Az Újpest, az MTK, a Wisla Krakow, az UTA Arad és a Mukachevo (Munkács) FA ellen azonban vereséget szenvedtek a fiúk. A tornát végül az ötödik helyen zárta együttesünk.

U-8

Szerző: Hermann Dorottya

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek