Nem született gól a Puskás Akadémia elleni bajnokin

A vendégek kapufáig, mi több nagy helyzetig jutottunk, 0-0-val ért véget a mérkőzés.

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában a Puskás Akadémia FC-t fogadtuk szombat este. A felcsútiak a negyedik helyről várták a találkozót. Szabics Imre vezetőedző ezúttal a Kovács D. - Nego, Rus, Fiola, Stopira - Dárdai, Szendrei, Makarenko, Heister - Nikolics, Jallow tizenegynek szavazott bizalmat.

A kezdés előtt Nikolics Nemanját köszöntötte a klub nevében Sallói István sportigazgató, csapatkapitányunk az FTC elleni rangadón játszotta 200. NB I-es meccsét a Vidiben.

Egy-egy helyzettel kezdődött a találkozó, előbb Jallow egy csel után 13 méterről lőtt kapura, Tóth magabiztosan védett, majd a másik oldalon Corbu éles szögből próbálkozott, Kovács hárított. A 7. percben Nagy Zsolt 17 méteres lövése kerülte el a kapunkat, a 10. percben Dárdai bombázott fölé 18 méterről. A félidő felénél Favorov 16 méteres lövését védte Kovács, nem sokkal később Stopira fejelt Nego beadása után, de Tóthnak nem okozott gondot. A 30. percben Slagveer ment el a jobb oldalon, beadását Kozák fejelte a kapufára. Két minutummal később Corbu 18 méteres lövése pattant szögletre, a 37. percben Fiola fantasztikusan szerelte a ziccerben épp lőni készülő Gerát. A szünet előtt még Gera lövésszerű beadását védte vetődve Kovács, gól azonban nem született, 0-0-ás állással mentek pihenni a csapatok. 

A második félidő elején előbb Gera tekert 20 méterről kapura, Kovács védett, majd Nagy Zsolt fejelt 10 méterről kapu fölé. Az 55. percben Heister távoli bombája suhant el a felcsútiak kapuja mellett nem sokkal. 5 perccel később láthattuk az addigi legnagyobb helyzetünket, Funsho beadása egy védőről Dárdai elé pattant, aki néhány méterről kapura lőtt, Tóth hatalmasat védett. A 66. percben Yoell Van Nieff lépett oda nagyon csúnyán Nikolicsnak, Solymosi a VAR segítségét igénybe véve kiállította a holland légióst. 10 perc múlva Funsho beadása nagy helyzetben találta Dárdait, azonban az ötösön üresen érkező középpályásunk hajszállal lemaradt a labdáról. A 84. percben Petrjak Nikolicstól kapott nagy labdát, lövésébe azonban belevetődött Spandler. A 4 perces ráadás végén megnyerhettük volna a meccset, egy kontra végén Funsho hozta fel a labdát, jobbján ment Nikolics, ő azonban 17 méterről kapura lőtt, Tóth nagyot védett.  

Nem született gól a találkozón, ezzel a döntetlennel a 7. helyről várjuk a következő fordulót, amikor a DVSC vendégei leszünk. 

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek