Boldog születésnapot, Wittmann Géza!

Egykori legendás játékosunk ma ünnepli 60. születésnapját. 

Wittmann Géza 1961. szeptember 14-én született Polgárdin. A Vidi saját nevelésű játékosa 20 esztendős korában, 1981-ben egy Nyíregyháza elleni győztes bajnokin debütált csapatunkban, ráadásul azt a meccset végig is játszotta. Később Várpalotán majd a Honvéd Szabó Lajos SE-nél szerepelt kölcsönben, legközelebb az 1983/84-es szezonban lépett pályára újra a Vidi színeiben. 

Az UEFA-Kupa menetelés alkalmával hétszer szerepelt a Vidiben és egy gólt szerzett - hazai pályán a Manchester United ellen. 

Első bajnoki gólját 1986. augusztus 30-án a Haladás ellen szerezte, azt a meccset 3-0-ra megnyertük. Wittmann mellett sportigazgatónk, Sallói István duplázott a 35 évvel ezelőtti bajnokin. 

1988-ig játszott a Vidinél, majd a ZTE-hez igazolt, ahonnan később visszavonult. A 90-es években klubunk (akkoriban Parmalat) pályaedzője is volt, később pedig utánpótlás-edzőként és megyei csapatok felnőtt edzőjeként dolgozott a labdarúgásban. Ma már civil foglalkozása van, rengeteget utazik, szabadidejét pedig családja körében tölti. Születésnapja alkalmából telefonon értük utol egykori legendás játékosunkat.

"Nem tulajdonítok nagy jelentőséget annak, hogy 60 éves lettem, tíz évvel ezelőtt is szolidan, családi- és baráti körben ünnepeltem az 50. születésnapomat. A legfontosabb, hogy egészségügyileg rendben vagyok, ennél többet nem is kívánhatok. A mindennapjaim melóval telnek, ma is úton vagyok, úgyhogy előző hétvégén tartottunk egy kis családi ünnepséget, tényleg nem kerekítettem nagy feneket a születésnapomnak. Annak ellenére, hogy 60 éves lettem, nem vagyok egy otthon ülő típus, a munkám is olyan, hogy rengeteget utazok, mindig mozgásban vagyok. Amikor van egy kis szabadidőm, akkor a családommal vagyok, nagyon szeretek unokázni. Nagy ritkán nézek csak sportot, ne adj' isten labdarúgást a tv-ben, élőben csak kosárlabda meccsekre járok, hiszen a fiam, Krisztián válogatott élvonalbeli kosaras. Edzőként sem tevékenykedem már sehol, a labdarúgás nélkül is teljes az életem, persze a mai napig szóba kerül az 1985-ös menetelésünk. Legutóbb a Lövés Szarajevóban című könyv elkészítésekor keresett meg Szentesi Zöldi László író, neki elevenítettem fel néhány sztorit. A munkám során sok emberrel találkozom, gyakran kérdezik tőlem, hogy "Nem maga lőtte a gólt a Manchesternek?" Egyáltalán nem tekintem ezt tehernek, hogy a nevem egybeforrt azzal a találattal, vagy épp az UEFA-Kupa meneteléssel, mindig szívesen sztorizgatok arról az időszakról, ha valakit ez érdekel. Az unokázás mellett egyébként pecázni szeretek nagyon, sajnos a meló miatt erre ritkán van alkalmam, most azonban a 60. születésnapomra olyan ajándékot kaptam, hogy három napra el tudok menni egy jót horgászni" - árulta el honlapunknak Wittmann Géza.

Jó egészséget, boldog születésnapot kívánunk Wittmann Gézának!

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek