Michael Lüftner a Vidi játékosa

A 27 éves belső védő az első nyári igazolásunk.

Michael Lüftner személyében cseh válogatott belső védő csatlakozott a Vidi első keretéhez! 

A 27 éves játékos a dán FC Copenhagen csapatától érkezik, az elmúlt két évben kölcsönben az Omonia Nicosia együttesében játszott. A ciprusi csapattal idén bajnoki címet ünnepelt, 2020 őszén pedig az Európa Liga csoportkörében szerepelt. Korábban cseh bajnok volt a Slavia Prágával, valamint dán bajnok az FC Copenhagen-nel. A cseh válogatottban egyszer lépett pályára, előtte minden korosztályos válogatottban futballozott.

"Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy a Vidinél számítanak rám, nem sokat gondolkodtam, hogy aláírjak-e ehhez a remek klubhoz. A körülmények nagyszerűek itt is, úgy mint korábban Dániában, Csehországban vagy Cipruson, ahol sikerült mindegyik csapatommal bajnoki címet nyerni. Az elmúlt évem nagyon jól sikerült, hiszen történelmet írtunk azzal, hogy bejutottunk az Európa Liga csoportkörébe az Omoniával, év végén pedig aranyérmesként zártuk a bajnokságot. Együtt játszottam korábbi Vidi-játékosokkal, Lang Ádámmal, Marko Scsepoviccsal és Vítor Gomes-szel, az edzőnk pedig Henning Berg volt, aki szintén ismerős Fehérváron. Mindannyiukkal remek volt a kapcsolatom, természetesen velük is beszéltem a Vidiről és csak jót hallottam. Örülök, hogy most már személyesen is megtapasztalhatom mindezeket" - fogalmazott honlapunknak Michael Lüftner.

"Szerettük volna, hogy a szakmai stábnak bővüljenek a variációs lehetőségei belső védő poszton. Michael nagyon komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, bemutatkozott már a cseh válogatottban is, és minden korábbi klubcsapatában meghatározó játékos volt. Ráadásul három országban nyert bajnoki címet, tudja tehát azt is, hogyan kell győzni" - mondta Kovács Zoltán sportigazgató. 

Michael Lüftner - aki a 26-os számú mezt viseli majd - kedden csatlakozik a csapat felkészüléséhez, átigazolása pedig június 15-én, a nemzetközi átigazolási időszak első napján válik hivatalossá. 

 

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek