A negyedik helyezett Kisvárda látogat péntek este a MOL Aréna Sóstóba

A szezon meglepetéscsapata kapta eddig a második legkevesebb gólt a bajnokságban. 

Péntek este 20 órakor a Kisvárda látogat Székesfehérvárra. A két csapat ebben a szezonban még nem játszott egymás ellen, ugyanis az 5. fordulóban, szeptember végén halasztásra került a Kisvárda - Vidi bajnoki, mivel csapatunk továbbjutott a Stade de Reims ellen az Európa Liga 3. selejtezőköréből és EL-rájátszásra készülhettünk. Ezt az elmaradt találkozót 2021. január 27-én fogják bepótolni, vagyis bő egy hónap alatt kétszer mérkőzünk meg Supka Attila csapatával. 

Nem kezdte jól a szezont pénteki ellenfelünk, az első fordulóban ugyanis az újonc Budafoktól 2-1-re, majd a második fordulóban, hazai pályán, a Puskás Akadémiától 3-0-ra kapott ki. Ezt követően viszont zsinórban három idegenbeli bajnokin is diadalmaskodott a Kisvárda (a Honvéd ellen 2-1-re, Újpesten 4-2-re, Mezőkövesden pedig ugyancsak 2-1-re nyertek). 

Eddigi utolsó vereségét több mint két hónapja, október közepén a Ferencvárostól szenvedte el hazai környezetben a Supka-csapat. Immár zsinórban 8 mérkőzés óta senki nem tudta legyőzni a Kisvárdát, amely ráadásul a Ferencváros után a második legkevesebb gólt kapta eddig a bajnokságban. A Ferencváros 6 kapott gólnál jár 13 bajnokit követően, míg a Kisvárda 14 meccsen 15 gólt kapott, mi szintén 14 meccsen 17-et. A lőtt gólok tekintetében viszont csak a nyolcadik legeredményesebb csapat az NB I-ben pénteki ellenfelünk, ugyanúgy 17 találatot szereztek, mint a tabella utolsó helyezettje, a DVTK. 

A Kisvárda két legerdményesebb játékosa a 3-3 gólos Jaroslav Navratil valamint Fernando Viana. 

Ezúton is felhívjuk figyelmeteket, hogy a pénteken 20:00-kor kezdődő MOL Fehérvár FC - Kisvárda Master Good bajnokit zárt kapuk mögött rendezzük, kérünk benneteket, ne induljatok el a mérkőzésre, mert nem fogtok tudni belépni a stadionba!

Az összecsapásról a molfehervarfc.hu oldalon élő, szöveges tudósítást olvashattok, az M4 Sporton és az m4sport.hu weboldalon pedig élőben nézhetitek a meccset!

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek