Nikolics Nemanja: "A gól hangja hiányzott a legjobban"

Támadónk beszélt a szezon folytatásáról és a különleges körülményekről is.

- A héten ismét közös csapatedzéseken vettetek részt, hogy érezted magad újra Sóstón, milyenek az edzések?

Nagyon jó érzés volt újra együtt edzeni a csapattal, találkozni a játékostársakkal és a szakmai stáb tagjaival. Sajnos arra számítani lehetett, hogyha el is kezdhetünk újra közösen edzeni, egyáltalán nem lesz olyan az élet, mint néhány hónappal ezelőtt. Szigorú egészségügyi szabályokat kell betartanunk, nem mehetünk edzések előtt és után az öltözőbe, vagy a masszázs-helyiségbe, amelyek azért fontos közösségi terek voltak eddig a csapat életében. Az is nagyon furcsa, hogy kesztyűben kell edzenünk. Mindezeket figyelembe véve is boldogok vagyunk, hogy végül folytatni tudjuk a bajnokságot. A klub mindent megtesz annak érdekében, hogy mi játékosok a lehető legkevesebb problémát érzékeljük a rendkívüli helyzet miatt. Nagyszerű körülmények között tudunk edzeni és bár például a konditermet nem tudjuk igénybe venni, arra is született megoldás, hogy a pályán különböző erőnléti eszközöket használhassunk, így az erőnléti edzésekről sem kell lemondanunk. 

- Hogyan készültök az előttünk álló, nagyon sűrű időszakra?

Mentálisan nagyon erősnek kell lennünk. Rengeteg dolgot fel tudnék sorolni, ha kifogásokat akarnék keresni, de ez eszembe sem jut és szerintem a csapattársaimnak sem. A lehető legjobban kell alkalmazkodnunk ehhez a helyzethez. Amelyik csapatnak ez sikerül, az sikerrel veheti az akadályokat. Az eddigieknél is jobban oda kell figyelnünk azokra a dolgokra, melyeket edzések előtt és után kint a szabadban is el tudunk végezni, gondolok itt például a nyújtásokra. Nem szabad rohannunk az edzések befejeztével, mindenkinek törődnie kell a testével. Ismét ki szeretném emelni, hogy a klub mindent megtesz értünk, olyan eszközök állnak rendelkezésünkre, melyeket akár haza is vihetünk, és nagy mértékben segítik a regenerálódásunkat. Ugyancsak fontos szerepe van az alvásnak és a megfelelő táplálkozásnak is. 

- Mi az, ami a legjobban hiányzott számodra az elmúlt közel két hónapban?

Sosem titkoltam, hogy nagyon szeretek gólt szerezni, legyen szó akár edzésről, akár mérkőzésről. A gólnak van egy különleges hangja, amikor a labda találkozik a hálóval. Számomra az a legszebb hang és talán ez a hang, a gól hangja hiányzott a legjobban. A szünetben volt időm visszanézni a korábbi góljaimat, melyeket pályafutásom során eddig szereztem, ezek jó érzéssel töltöttek el és nagyon motivált vagyok, hogy a jövőben újabb és újabb találatokat tudjak szerezni. Mindig is éhes voltam a gólra és ilyen leszek ezután is. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek