Petrjak mesterhármasával 4-1-re győztünk a ZTE ellen

Stopira szerzett vezetést az 5. percben, félidőben 1-0-ra vezettünk. A második játékrészben megfogyatkoztak a vendégek, Nikolics büntetője kimaradt, Ivan Petrjak azonban háromszor is betalált.

Az OTP Bank Liga NB I 22. fordulójában a kiesés elől menekülő ZTE FC látogatott a MOL Aréna Sóstóba, ezzel pedig kezdetét vette egy négy felvonásból álló előadás a két csapat főszereplésével, hiszen márciusban a Magyar Kupa negyeddöntőjében is a ZTE-vel küzd meg a Vidi, és a szezonzáró bajnokit is a kék-fehérek ellen játsszuk majd májusban.

Sérülések és eltiltások miatt kissé felforgatott csapatot küldött pályára ezen az estén Joan Carrillo. Először volt bajnokin kezdő visszatérése óta Nikolics Nemanja, aki múlt héten az FTC ellen játszotta 200. NB I-es bajnokiját, ennek alkalmából köszöntötte őt Kovács Zoltán sportigazgató a kezdés előtt. 

Nagyszerűen indult számunkra a meccs, hiszen Houri szögletét követően Stopira fejelt az egerszegi kapuba az 5. percben (1-0).

A gól után szinte azonnal válaszolhatott volna a ZTE, de Bőle lövését Kovácsik bravúrral védte. A 9. percben Demjén is bemutatott egy óriási bravúrt, Pátkai 18 méteres tekerését piszkálta ki a léc alól a vendégek hálóőre. Két perccel később Funsho került a földre egy védő szorításában a 16-oson belül, de Pillók sporttárs sípja néma maradt. A 20. minutumban Petrjak harcolt ki szabadrúgást 24 méterre a ZTE kapujától, a labda mögé Houri állt, szépen tekerte el a sorfal mellett a bőrgolyót, de Demjén vetődve védeni tudott.

A túloldalon Stieber távoli lövése nem okozott gondot Kovácsiknak. Néhány perccel később nagyon közel jártunk az újabb gól megszerzéséhez, de Petrjak lövése a bal kapufán csattant, a kipattanóra pedig hiába érkezett becsúszva Nikolics, nem érte el a játékszert. A félidő végén Radó is eltalálta a kapufát, a zalaegerszegi támadó 15 méterről vette célba a kapunkat, a labda a bal kapufáról kifelé pattant. 

Mozgalmasan kezdődött a második félidő. A 48. percben Petrjak került ziccerbe, Szépe János utolsó emberként szabálytalankodott ukrán játékosunkkal, a játékvezető azonnal a 11-es pontra mutatott, és piros lapot adott a ZTE futballistájának. A büntetőt Nikolics végezte el, de a jobb sarokra tartó lövést Demjén védeni tudta. Nem szabadult azonban fel a vendégek kapuja, mi szereztük meg a kipattanót, Nikolics szöktette Petrjakot, aki szinte az alapvonalról helyezett Demjén mellett a kapuba (2-0). 

Az 57. percben labdát veszítettek a vendégek, Houri pedig remekül ugratta ki Petrjakot, aki ballal nagy gólt lőtt (3-0). Nem volt megállás, a ZTE-t már a saját 16-osuk előtt letámadtuk, ennek pedig újabb gól lett az eredménye. Kovács vezette be a jobb szélen a labdát a 16-oson belülre, majd szépen adott középre Petrjaknak, aki higgadtan értékesítette a ziccert - mesterhármas 13 perc alatt (4-0)!

A 65. percben Kovácsik védte szépen Bőle lövését, 10 perccel később Demjén fogta Petrjak próbálkozását, miután ukrán szélsőnk remekül kényszerítőzött Szabó Leventével, aki a 72. percben állt be és első tétmeccsét játszotta a Vidiben. Egy perc múlva Nikolics lőtt fölé 14 méterről. A 77. percben a nem sokkal korábban beállt Nyári Patrik tekerte alig fölé azt a szabadrúgást, amit Szabó Levente felrúgásáért kaptunk. Fiatal támadónk remekül indult meg, csak szabálytalanul tudták szerelni. A 84. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, Stopira szabálytalankodott Radóval, a sértett pedig értékesítette a tizenegyest (4-1).

A ráadás perceiben Nikolov lövését fogta Demjén, több gól pedig már nem esett, 4-1-re győztünk. Legközelebb február 29-én lépünk pályára, a Kaposvárt fogadjuk a MOL Aréna Sóstóban.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek