Az újonc ellen folytatjuk az NB I-es pontvadászatot

Hét év után rendeznek ismét ZTE FC - Vidi bajnokit az élvonalban.

Idén nyáron, 7 év után NB II-es bajnokcsapatként jutott vissza az élvonalba a korábban szebb napokat is megélt zalai futballcsapat -  ki ne emlékezne például a 2002-es ZTE - MU BL-selejtezőre, melyet a kék-fehérek 1-0-ra nyertek meg a zsúfolásig megtelt Népstadionban?!

Az elmúlt 17 esztendőben már jóval kevesebb sikerélményben volt részük a zalaegerszegi futballszurkolóknak, de idén nyáron ismét bizakodni kezdhettek, hiszen csapatuk toronymagasan nyerte meg az NB II-t, a klub szakmai irányításáért felelős egykori kiváló Vidi-játékos, Sallói István pedig nem tétlenkedett az átigazolási időszakban, és sikerült jócskán megerősíteni a csapat keretét. Többek közt Zalaegerszegre igazolt a Vidi korábbi középpályása, Nikola Mitrovics, valamint Eduvie Ikoba, Stieber Zoltán, Demjén Patrik, Bobál Dávid és a csapat házi gólkirálya, a négy találatnál járó Radó András. A Vidiből jelenleg is két futballista szerepel kölcsönben a ZTE-ben, Bolla Bendegúz már tavaly az NB II-ben is alapembere volt a csapatnak, míg Tamás Krisztián idén nyáron került Egerszegre.

Tíz forduló után két győzelemmel, három döntetlennel és öt vereséggel a kiesést jelentő 11. helyen áll a ZTE FC a bajnokságban. Hiba lenne azonban legyinteni az újonc teljesítményére, hiszen mind az öt vereségük minimális, egygólos kudarc volt (Mezőkövesd - ZTE 1-0, ZTE - FTC 1-2, DVSC - ZTE 3-2, DVTK - ZTE 1-0, ZTE - Bp. Honvéd 0-1). Külön említést érdemel az FTC elleni hazai vereség, hiszen a 88. percig 1-0-ra vezettek, de a Ferencváros a 88. és a 92. percben szerzett gólokkal fordítani tudott.

A ZTE eddigi két győzelme magabiztos volt, az utolsó helyezett Kaposvár otthonában 4-0-ra nyertek, míg a Paksot 3-1-re győzték le hazai pályán. Kisvárdán hatgólos meccsen játszottak döntetlent, de pontot raboltak a szezonban eddig remekül szereplő Puskás Akadémiától is (1-1), legutóbb pedig az Újpest ideiglenes angyalföldi otthonából tértek haza egy ponttal (0-0).

Szombat délután tehát hét év után ismét ZTE FC - Vidi bajnokit rendeznek az élvonalban. A két csapat legutolsó NB I-es találkozóját a mieink 2-0-ra megnyerték Zalaegerszegen Nikolics és Gosztonyi góljaival. Külön érdekesség, hogy azon a találkozón három piros lap is kiosztásra került (kettő hazai és egy fehérvári), valamint a zalaegerszegi együttes kezdőjében 14-es mezszámmal ott volt a MOL Fehérvár FC jelenlegi pályaedzője, Szalai Tamás. A Vidi mostani keretéből Kovács István és Vinícius Paulo léptek pályára azon a meccsen.

(Szalai Tamás (kék mezben), a MOL Fehérvár FC pályaedzője az utolsó ZTE - Vidi bajnokin a zalaegerszegi együttest erősítette)

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: ztefc.hu

További hírek