ELLENFÉL-LES

Az NB II nyolcadik helyén álló Vasassal mérkőzünk a válogatott szünetben

Torghelle Sándor és Tóth Bence is az angyalföldieket erősíti, utóbbi az idénybeli összes bajnokit végigjátszotta.

 

Az október 12-13-i hétvégén válogatott szünetre kerül sor, együttesünk azonban nem marad mérkőzés nélkül, szombaton délelőtt, 11 órai kezdettel a Vasas FC otthonába látogatunk.

Az angyalföldiek még a 2017-18-as idény végén búcsúztak az élvonaltól és kisebb meglepetésre az első évben nem sikerült visszakapaszkodniuk az első osztályba, hiszen a 4. helyen végeztek a ZTE, a Kaposvár és a Gyirmót mögött, 9 egységre a 2. pozíciótól.

A mostani kiírást sem kezdték különösebben jól, az első 4 forduló során mindössze a Soroksárt sikerült legyőzniük, miközben döntetlent játszottak az Ajkával és kikaptak Dorogon, valamint Békéscsabán is. Azóta még két vereséget gyűjtöttek, de minkettőt élcsapat ellen: a most éllovas MTK, illetve a holtversenyben 3. ETO bizonyult jobbnak náluk - viszont például a sereghajtó Vácot 4-0-ra verték. Most a 8. helyen állnak.

Keretük alaposan felvértezett NB I-es rutinnal rendelkező labdarúgókkal, hiszen többek között Király Botond 43-szor, Szatmári Lóránd 157-szer, Murka Benedek 33-szor, Hajdú Ádám 76-szor, Ivan Rados 101-szer, Szivacski Donát 49-szer, Viczián Ádám 20-szor, Birtalan Botond 42-szer, Balajti Ádám 87-szer játszott az élvonalban - és akkor még nem beszéltünk egykori csatárunkról, a 42-szeres válogatott, 37 esztendős Torghelle Sándorról, illetve a még mindig csak 21 éves, de még 2017-ben, Oroszország ellen a nemzeti csapatban is debütáló Kleisz Márkról.

A házi góllövőlistát most Birtalan és Balajti vezetik 5-5 góllal, de ez még szerény termésnek is mondható ahhoz képest, amit a korábban Diósgyőrben, Újpesten, Debrecenben, Mezőkövesden, az MTK-nál és Vácott is megforduló Balajti 2018-19-ben véghez vitt, hiszen akkor 32 találatig jutott és természetesen gólkirályi címet ünnepelhetett.

A legtöbb játékperc egyébként nem máshoz, mint a nyáron a Vidiből szerződtetett Tóth Bence nevéhez fűződik, egykori középhátvédünk ugyanis az eddigi 10 bajnokit végigfutballozta. A rutinos Szatmári Lóránd 23 minutumról maradt le, majd a mindössze 20 esztendős Kovács Milán következik 757 perccel.

Az említett Tóthon és Torghellén kívül jelenlegi keretükben még egy volt Vidi-játékos akad: Tóth László egykor utánpótlásunkban nevelkedett, majd 2013-ban a Puskás Akadémiánál lett NB I-es játékos.

Ez lesz a Vidi és a Vasas közös történelmének 9. barátságos mérkőzése és érdekesség, hogy az első találkozón, 1963-ban együttesünk még másodosztályúként játszott 3-3-mat az akkor európai szinten is jelentős eredményeket elérő Vasassal. Edzőmeccsen utoljára 2010-ben találkoztunk velük, akkor a Fáy utcában a Vasas II-Vidi II és a Vasas-Vidi összecsapások is gól nélküli döntetlent hoztak. NB I-es mérlegünk az angyalföldiek ellen 33 győzelem, 32 döntetlen és 29 vereség.

Szerző: Guber Péter

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek