Meghatározó játékosok estek ki a MOL Fehérvár FC női csapatából, de a cél idén is az NB II-es bajnoki cím

Az előző szezon végén csak egy hajszálon múlt, hogy nem sikerült az NB I-es osztályozón kiharcolnia női csapatunknak az élvonalbeli tagságot, idén újra megpróbálja a feljutást Gajdóczi Tibor együttese. 

"Fiatal csapatunk az előző szezonban megnyerte az NB II-es bajnokságot, mindannyian nagyon készültünk arra, hogy kiharcoljuk az osztályozón a feljutást a legjobbak közé, ez sajnos végül nem sikerült. Összességében azonban értékesnek és eredményesnek tartjuk az előző szezonunkat, hiszen a lányok mind taktikailag, mind pedig erőnlétileg rengeteget fejlődtek. A Gajdóczi Tibor vezette szakmai stábot dicséret illeti az elvégzett munkáért. Hasonló elvárásokkal vágtunk neki az idei szezonnak is, azonban rajtunk kívülálló okok miatt jelentős változások történtek a keretünkben, meghatározó játékosok távoztak, illetve estek ki hosszabb időre sérülések miatt. A célunk mindettől függetlenül az, hogy előbb-utóbb feljusson női csapatunk az NB I-be, hiszen érezhetően megnőtt az érdeklődés a városban a MOL Fehérvár FC női csapata iránt. Nem csak egyre többen járnak ki szurkolni a lányok meccseire, de például a roppant sikeres ovifoci-programunkba is egyre több kislány jelentkezik és szeretne nálunk focizni" - nyilatkozta honlapunknak Kenyeres Imre, a MOL Fehérvár FC utánpótlásáért és női labdarúgásáért felelős sportigazgató. 

"Két meghatározó játékosunk, Pasker Renáta, valamint az elmúlt két esztendőben gólkirálynői címet szerző Trampler Kinga eligazolt tőlünk, utóbbi labdarúgó az NB I-ben szerepel már. Császár Zsófia iskolai tanulmányai miatt abbahagyta a labdarúgást. A szezon kezdetén tovább fogyatkoztunk, komolyabb sérülést szenvedett ugyanis válogatott játékosunk, Jánosi Ninetta, de Orgoványi Ivettre sem számíthatunk tavaszig, aki keresztszalag-szakadást szenvedett, valamint Szabó Bernadett is több hétre kidőlt. A felnőtt keretünket az U19-es csapatunkból töltöttük fel, így még a tavalyinál is fiatalabb csapattal szerepelünk az NB II-es bajnokságban, a lányok átlagéletkora éppen eléri a 18 évet. A nehézségek ellenére továbbra is jó úton járunk, a játékosok munkához való hozzáállása példás, a célunk, hogy idén is megnyerjük a bajnokságot, meglátjuk majd, hogy sikerülni fog-e. Legnagyobb riválisunk a bajnokságban a Pécs, míg a Magyar Kupában idén is összesorsoltak bennünket az NB I-es bajnok FTC-vel, akikkel tavaly a 4 közé jutásért játszottunk, idén egy körrel korábban, a legjobb 8 közé jutásért mérkőzünk meg október 12-én, szombaton délután 15-kor Székesfehérváron" - árulta el Gajdóczi Tibor, a MOL Fehérvár FC női csapatának vezetőedzője. 

Női csapatunk öt fordulót követően, három ponttal lemaradva az éllovas Pécstől jelenleg a tabella harmadik helyén áll. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu