SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

Mario Frick: "A Vidinek sokkal több a veszítenivalója"

A Vaduz vezetőedzőjének több hiányzóval is számolnia kell.

Az Európa Liga második körének visszavágóját megelőző napon ellenfelünk, az FC Vaduz csapatának vezetőedzője, Mario Frick előbb edzést vezényelt, majd sajtótájékoztatót tartott.

A 16 órakor kezdődő tréning sajtónyilvános része bemelegítéssel és játékos gyakorlatokkal telt. 17:45-kor az egykori 125-szörös liechtensteini válogatott Frick megérkezett a sajtótájékoztató helyszínére és válaszolt az újságírók kérdéseire.

"Fontos mérkőzés lesz ez számunkra, mintegy 1500 hazai és 100 vendégszurkolóra számítunk. Jócskán lesznek hiányzóink. Simani 3. sárga lapja miatt nem áll rendelkezésre, Drazan, Milinceanu, Lüchinger és Mikus sérültek, illetve Wieser, Prokopic és Gasser játéka is kérdéses. Nem fogunk kizárólag a támadásra összpontosítani, nem szeretnénk gólt kapni, a csatáraink pedig vannak elég jók ahhoz, hogy bármilyen szituációból betaláljanak. Felkészültünk rá, hogy hosszabbításig vagy akár tizenegyespárbajig is húzódhat a mérkőzés! Bízom a továbbjutásunkban, de hatékonyabbnak kell lennünk a kapu előtt, mint Magyarországon - bár azt se felejtsük el, hogy ott az első félidő vége előtt nem kaptunk meg egy büntetőt. A Viditől hasonló játékra számítok, mint az odavágón, gyors labdarúgókkal rendelkeznek - Nego, Scsepovics, Milanov -, remek kontrákat vezetnek és az első selejtezőkörben is kiválóan teljesítettek idegenben. Ellenfelünknek sokkal több veszítenivalója van, ebben bízhatunk. Annyi szent, hogy a Frankfurt elleni párharc lenne a klub történetének egyik legfontosabb párharca!" - fogalmazott Mario Frick.

Szerző: Guber Péter

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek