Legendás mérkőzések a DVSC ellen - 5. rész

A szombat esti MOL Vidi FC - DVSC rangadóig minden hétköznap felelevenítünk a múltból egy-egy legendás Vidi - Debrecen meccset. Az utolsó részben a 2017-es debreceni, 5-2-es győzelmünkre tekintünk vissza.

A forduló előt még elsők voltunk, közvetlenül a Loki-Vidi meccs kezdése előtt már csak a második helyen, a lefújás után ismét első helyen álltunk.

2017 novemberében hasonló szituációban kezdődött a Loki - Vidi bajnoki, mint ahogy most várják a csapatok a szombat esti rangadót. A tabella élén az FTC állt, de csak azért, mert a fővárosi zöld-fehérek néhány órával korábban játszottak a Paks otthonában, ahol 2-0-ra nyertek, és mivel a forduló előtt ugyanannyi pontunk volt, mint a Fradinak, így ideiglenesen a tabella élére ugrottak - a forduló előtt, azonos pontszámmal, jobb gólkülönbségünk miatt álltunk az élen. A debreceniek a harmadik helyről várták a meccset, Marko Nikolics vezetőedző pedig nem számíthatott Pátkai Mátéra, Vinícius Paulóra, Kovács Istvánra, Ezekiel Henty-re, valamint az eltiltott Suljic Asmirra sem.

Izgalmas első félidőt követően 1-2 állt a szünetben a Nagyerdei Stadion eredményjelzőjén

A sok sérült hiánya egyáltalán nem látszott meg a játékunkon: már korán magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és Hadzic passza után Lazovics próbálhatta átemelni a debreceni kapust, sikertelenül. Ezt követően Könyves lőtt 11 méterről és Kovácsik szépen védett, a 9. percben pedig kis híján megszereztük a vezetést. Lazovics passzára Géresi tökéletes ütemben indult el és a kapusra vezethette a játékszert, de végül nem tudta elpasszolni mellette.

A 10. percben szinte ugyanilyen támadás futott végig a másik oldalon is, ott Mengolo hibázott. Gyakorlatilag az ellentámadásból értünk el gólt, amikor egy újabb kísértetiesen hasonló helyzetben Lazovics passzát Géresi ezúttal már átjátszotta az érkező Scsepovicsnak, aki az üres kapuba passzolt (0-1).

A 19. percben Könyves ment el Stopira mellett és lőtt éles szögből, Kovácsik lábbal hárított. A 22. minutumban Fiola ragyogó passzal ugratta ki Negót, aki átvette a labdát, majd elhúzta a kirohanó kapus mellett és az üres kapuba lőtt (0-2). Nem telt el sok idő, máris szépített a Loki: Könyves került ziccerbe egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után és magabiztosan a kapuba lőtt (1-2).

Újabb négy gólt szereztek a csapatok a második játékrészben

A második félidőben is veszélyesen futballoztunk. Az 59. percben növeltük előnyünket. Géresi tört be a Loki tizenhatosára a bal oldalról, majd ballal játszott a berobbanó Scsepovics elé, aki szintén ballal lőtt a kapuba (1-3). A 65. percben egy veszélytelennek tűnő Nego-beadást Nagy váratlanul szögletre ütött, Lazovics sarokrúgását követően pedig Juhász lerántásáért tizenegyest ítélt a játékvezető, Tőzsér volt a tettes. A büntetőnek Scsepovics futott neki és magabiztosan lőtt a bal alsóba, Nagy jobbra dőlt. A mesterhármassal már 1-4 volt az állás.

A 82. percben Hadzic passza után Géresi lefutotta Szatmárit, aki elé próbált helyezkedni. Saját nevelésű játékosunk cselezésbe kezdett, amivel átverte védőjét, majd 13 méterről, ballal a kapuba bombázott (1-5). A 91. percben aztán szerzett még egy becsületgólt a Loki, amikor Takács mintegy 10 méterről lőtt, a labda Tóth Bencén megpattant, ezzel becsapta hálóőrünket (2-5).

Ez volt a két csapat történetének leggólgazdagabb összecsapása, hiszen korábban még sosem született 7 találat az élvonalban ebben a párosításban

Mesterhármas hat év után - Scsepovics a Vidi történetének 21. mesterhármasát szerző játékosa az NB I-ben

A Videoton FC 1968 óta csupán kétszer egy évre megszakadó élvonalbeli történetének 27. mesterhármasa volt a szombati, az elkövetők névsora igen veretes. Hogy megtudjuk, kik voltak a triplázásban ennyire kiváló fehérváriak, kezdjük az elején: a Videoton első mesterhármasát 1970. június 7-én jegyezhettük fel, ekkor Wollek Tibor mattolta a Haladás kapusát. Nem háromszor - négyszer! A mesternégyes (amihez a kiváló csatárnak mindössze 21 percre volt szüksége!) magában foglalja a mesterhármast, így Wollek az első fehérvári triplázó. Wollek ráadásul két alkalommal is mesterhármast szerzett a Vidi színeiben bajnoki mérkőzésen, hiszen bő 3 évvel később az ő triplájával győztük le az Újpestet.

Rajta kívül Szalmásy Tamás, Szabó József, Sallói István, Horváth Ferenc és André Alves tudott a Vidi színeiben két alkalommal is mesterhármast szerezni.

A "hatok" mellett egy-egy mesterhármast jegyzett Karsai, Nagy II, Májer, Burcsa, Tiber, Nagy Tibor, Novath, Jován, Petres, Csucsánszky, Kuntics, Takács L., Vancsa, Vujovics. A klub történetét jól ismerők pontosan tudják, közülük ketten Wollek Tiborral együtt dicsekedhetnek: háromról négyre is jutottak! Jován Róbertről és Zoran Kunticsról van szó. Ehhez az illusztris társasághoz csatlakozott 2017 novemberében Marko Scsepovics.

Scsepovicsnak nem ez volt tétmeccsen az első mesterhármasa a Vidiben, ugyanis 2016-ban a PMFC elleni MK-találkozón szerb támadónk már szerzett 3 gólt. Bajnokin egyébként 2014 februárjában, még a görög Olympiakos játékosaként jutott 3 találatig Scsepovics.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molvidi.hu

További hírek