Marko Nikolics: "Remek lezárása volt ez az este egy fantasztikus évnek"

A két vezetőedző értékelte a szuperrangadót.

Marko Nikolics:

„Gratulálok a játékosoknak, nagyon jól játszottak ma, rendkívül elégedett vagyok a teljesítménnyel. Ez volt a 35. tétmérkőzésünk a szezonban, a Ferencvárosnak például 12-vel kevesebb van, de így sem volt semmi probléma az energiaszintünkkel. Mondhatni, tökéletes a csapat erőállapota, talán ez látszott is a meccseken, hiszen végig küzdöttünk, hajtottunk, bárki is volt az ellenfél. December 16-át írunk, de gyakorlatilag sérültünk sincs. Ez persze köszönhető a nyári felkészülésünknek is, amely nagyon jól sikerült, valamint a klubnál dolgozó emberek megfeszített munkájának, hiszen az elmúlt 5-6 hónapban mindenki nagyon keményen dolgozott a Vidinél. Három nappal a Chelsea elleni rendkívül kemény meccset játszottunk, de így is ilyen teljesítményt tudtunk kitenni a pályára, szerintem megérdemeltük a győzelmet. Remek lezárása volt ez az este egy fantasztikus évnek. Megszereztük a bajnoki címet, bejutottunk az Európa Liga-csoportkörébe, sőt, mondhatjuk, hogy végig versenyben voltunk a továbbjutásért. A Magyar Kupában is állunk, a bajnokságban pedig nagyon éles verseny lesz az aranyéremért. Nem kell mondani, hogy mennyire fontos volt ez a találkozó, és az elejétől fogva úgy álltunk hozzá, hogy miénk lesz a három pont. Nekem az a fontos, hogy lássam a meccs előtt az elhivatottságot, a „vért a szemekben”. Ha ez megvan, már elégedett vagyok, hiszen, ahogy a Chelsea meccs előtt is mondtam, az eredményt ugyan nem tudom garantálni, de a mentalitást igen! Szerencsére azért ez a hozzáállás legtöbbször eredménnyel is párosul. Egyébként gratulálok a Ferencvárosnak is, hiszen ők is kellettek ahhoz, hogy egy jó meccset láthasson a közönség. Igazi focihangulat volt a stadionban, örülök, hogy sokan kint voltak, mindkét csapat szurkolói itt voltak, erre van szükség az arénákban. Persze profi játékosokról van szó, de azért ezzel együtt is teljes más párszáz, vagy párezer néző előtt pályára lépni. Bízom benne, hogy majd tavasszal is sokan kint lesznek a lelátókon.”

A sajtótájékoztatón szóba került a jól sikerült a Milanov-Scsepovics csere, valamint a csapat téli programja is.

„Nem szeretek a mérkőzések után okoskodni, nem mondom, hogy bármi speciális történt, a két csatár azt tette, ami a dolga – gólokat szereztek. Minden mérkőzésre van egy tervünk, arra vonatkozóan is, hogy ki mennyit játszik. Ma például a rotáció miatt Huszti Szabolcs, Fiola Attila és Marko Scsepovics nem kezdett, ma ült az eredeti terv is, de néha előfordul, hogy improvizálni kell, vagy a B-tervhez kell hozzányúlni. Örülök, hogy mindkét csatárunk betalált, jó dolog, hogy így tudták lezárni az évet. Mindkettőjüknek volt olyan időszakuk, amikor nem igazán jöttek a gólok, de akkor is rengeteget dolgoztak a csapatért – még ha ez talán nem is látszódott mindenkinek. De természetesen egy csatárnak az elsődleges dolga a gólszerzés. A további terveink? Most mindenki megkapja a jól megérdemelt pihenőjét, majd következik a felkészülés, jövőre is Spanyolországba megyünk majd edzőtáborba.”

Sergei Rebrov:

"A szurkolók számára ez egy jó meccs volt. A játékosaim kicsit jobban a kezükben tarthatták volna a találkozót, de Lovrencsics és Varga kiesése abszolút befolyásolta a játékunkat, az egyik esetnél talán a piros lap is előkerülhetett volna. Gratulálok a Vidinek a győzelemhez, jól játszottak. Összességében azonban jó őszt zártunk, 5 ponttal vezetünk, elsők vagyunk, tavasszal is folytatnunk kell ezt a sorozatot. A játékvezetők jobban is ügyelhettek volna a játékosok épségére, főleg a második esetre gondolok, nagyon aggódtam Varga Rolandért. Sok összecsapás volt a meccsen, de jobban örültem volna, ha inkább test test elleni párharcokat látunk, nem pedig durvaságokat."

Szerző: Molvidi.hu

Fotó: molvidi.hu

További hírek