TUDÓSÍTÁS

Döntetlen a luxemburgi bajnok otthonában

Huszti góljára válaszolni tudtak a hazaiak, 1-1-gyel várjuk a visszavágót.

Első 2018-19-es tétmérkőzését játszotta a MOL Vidi FC Luxemburgban. A Bajnokok Ligája selejtezőjének első körében együttesünk ellenfele a 14-szeres bajnok F91 Dudelange volt, amely természetesen rendszeres résztvevője a nemzetközi kupasorozatoknak.

Marko Nikolics vezetőedző nem számíthatott eltiltott csapatkapitányunkra, Juhász Rolandra, míg Géresi Krisztián, Varga József és Hangya Szilveszter kisebb sérülések miatt hagyták ki a mérkőzést. Kezdőnk ennek fényében a következőképp alakult: Kovácsik - Nego, Vinícius, Fiola, Stopira - A. Hadzic - Pátkai, Huszti - Kovács I. - Lazovics, M. Scsepovics. A luxemburgi kezdőbe bekerült az új igazolások közül Clément és Kruska - utóbbinak több mint 300 mérkőzése van a Bundesliga felső két osztályában. 1057-en voltak kíváncsiak a találkozóra – közülük harmincan a Vidi sikeréért szorítottak.

A meccs első érdekes jelenetét a 6. percben jegyezhettük fel, amikor Coututier nagyjából húszméteres lövése suhant el a bal alsó mellett. A 18. percben nagy bravúrra volt szükség Kovácsik Ádámtól, ekkor a hazaiak 10-ese, Stolz tekerte volna be a labdát a bal felső sarokba, de kapusunk szögletre mentett. A 37. percben Huszti bal oldali beadása érkezett veszélyesen a luxemburgi tizenhatoson belülre, de a belső hátvédek végül menteni tudtak támadóink elől.

Három perc volt hátra az első játékrészből, amikor Lazovics pörgette ballal Huszti elé a labdát, aki éles szögből, szintén ballal hatalmas gólt vágott a rövid felső sarokba (0-1).

A szünetben Marko Nikolics nem cserélt, kollégája, Dino Toppmöller Cruz helyett Stumpfot állította csatasorba.

A második félidő elején bekezdtek a hazaiak. Először a csereként beálló Turpel lőtt az ötös sarkáról, Kovácsik nagyot védett lábbal, egy perccel később pedig Mélisse baloldali próbálkozását fogta kapusunk. Az 50. percben Sinani szabadrúgása tartott a bal alsó felé, de Kovácsik Ádám ekkor is résen volt.

Nyolc perccel később Mélisse erős lövése Kovácsikról bepattant a kapuba, távoli góllal egyenlítettek a hazaiak (1-1).

A 63. percben Stolz lapos, középre tartó lövését védte Kovácsik. A 72. percben Lazovics szabadrúgása érintés nélkül szállt el mindenki feje felett és a kapu mellett, öt perccel később Kovácsik védett nagyot Stolz Fiolán megpattanó lövésénél. A 86. percben Yéyé futott el a bal oldalon, veszélyes beadásánál Fiola mentett, majd Marko Scsepovics beadása pattant váratlanul a felső lécre, ám gól ebből sem született. A szögletnél Stopira emelkedett a legmagasabbra, de nem sikerült a kapuba juttatnia a játékszert.

Az 1-1-es döntetlen azt jelenti, hogy a MOL Vidi FC továbbjutásra áll majd a jövő heti visszavágó kezdetén.

Szerző: Guber Péter

Fotó: molvidi.hu

További hírek