TUDÓSÍTÁS

Háromgólos győzelem a Vasas ellen

Stefan Scsepovics, Kovács István és a csereként beállt Tamás Krisztián találataival tettünk óriási lépést a bajnoki cím felé.

Három fordulóval a bajnokság vége előtt a Vasas ideiglenes otthonában, az újpesti Szusza Ferenc Stadionban léptünk pályára szombat délután. Köszönhetően többek közt az angyalföldi csapat múlt heti pontszerzésének a Fradi otthonában, ismét a mi kezünkben volt a sorsunk a bajnoki cím szempontjából. Ennek érdekében azonban mindenképp nyernünk kellett a Vasas ellen idegenben - ez egyébként 2009-ben sikerült utoljára. Vezetőedzőnk, Marko Nikolics mindössze egy helyen változtatott a legutóbbi, Haladás elleni kezdőcsapaton, az eltiltott Fiola Attila helyére az eltiltásból visszatérő Juhász Roland került be. A fehérvári drukkerek szinte teljesen megtöltötték a venégszektort, és fergeteges hangulatot varázsoltak a stadionba.

Jól kezdtük a találkozót, a 6. percben Juhász előreívelését Stefan Scsepovics tette középre, ahol Kovács István először még nem tudta gólra váltani a lehetőséget, de Pátkai begyűjtötte a labdát és sarokkal visszatette Kovácsnak. Középpályásunk befelé húzott és 15 méterről lőtt, a labda kipattant Nagy Gergelyről, Stefan Scsepovics pedig közelről nem hibázott (0-1).

A 13. percben Hangya veszélyes beadása suhant el keresztbe a kapunk előtt, majd két perccel később Varga hazaadását a gólvonalon állította meg Kovácsik, aki kissé hosszan tolta meg a játékszert, így Barczi lecsapott rá, de Viníciusnak sikerült elválasztania őt a labdától, végül a helyzetet Egerszegi lövése zárta.

A folytatásban a mezőnyjáték dominált, de főleg a hazaiak részéről elkövetett sok szabálytalanság miatt nem alakut ki folyamatos játék.

A 38. percben Varga elé került a labda a tizenhatos vonalán, de lövőhelyzetben a passzt választotta, amelyet Hadzic elcsípett, ám lövésig nem jutott el. Ahogy az első játékrész hátralévő idejében egyik csapat sem, így 1-0-ás fehérvári előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

Az 50. percben Kovács István végzett el egy oldalszabadrúgást, Juhász emelkedett és 8 méterről gyönyörűen fejelt a kapu bal oldala felé, de Nagy Gergely óriási vetődéssel kitolta a labdát. A sarokrúgást is Kovács végezte el, Nagy elütötte Juhász elől, majd Pátkai érkezett és 13 méterről a kapuba lőtt, de Berke közben már lefújta a támadást, ugyanis középpályásunk nyújtott lábbal szerzett labdát.

Az 57. percben Nikolov ívelt Stefanhoz, aki levette, majd némileg kiszorított szögből lőtt. A labda elment keresztbe, de a hosszún érkezett Kovács István, aki védője szorításában szinte nullszögből tüzelt, a labda pedig Jamest is érintve a Vasas kapujába jutott (0-2).

Két perc múlva szépíthetett volna a Vasas. Pavlov 17 méteres lövését még blokkoltuk, de a labda Gaál elé került, aki 12 méterről, középről próbálkozott, Kovácsik óriásit mentett! A 64. percben ismét kapusunk parádézott, Hangya beadását Pavlov fejelte kapura 7 méterről, Kovácsik ezt is hárította! A 75. percben a fejsérülést szenvedő Stefant öccse, Marko Scsepovics váltotta, aki gyakorlatilag első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna, lövése azonban a kapu fölött suhant el.

A 79. percben Varga József került lövőhelyzetbe, majd Pátkai tüzelt 13 méterről, de előbbit blokkolták, utóbbit Nagy Gergely hárította. Nem ez volt azonban az utolsó említésre méltó momentum, hiszen a 91. percben beállt Tamás Krisztián, aki még abban a minutumban helyzetbe került és 13 méterről leadott életerős lövésébe Nagy csak beleérni tudott, így balhátvédünk állította be a 3-0-s végeredményt. A gólpassz Marko Scsepovics nevéhez fűződik.

A győzelemmel ideiglenesen 4 pontra növeltük előnyünket a Ferencvárossal szemben két fordulóval a szezon vége előtt (később az FTC 1-1-et játszott a Honvéddal, így 3 pont az előnyünk!). Legközelebb május 27-én lépünk pályára, a Honvédot fogadjuk Felcsúton.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek