Vidi II - egygólos vereség a Pénzügyőr otthonában

A félidőben 1-0-ra vezetett még fiatal csapatunk, de a második játékrészben két cserejátékos góljaival nyerni tudtak a hazaiak.

Márciusban a mostoha időjárási körülmények között nem tudtuk lejátszani a Pénzügyőr elleni idegenbeli bajnokinkat, ennek a pótlására került sor szerda késő délután a Pasaréti úton. A vendégek a találkozó előtt a kiesést jelentő 14. helyen álltak, míg a piros-kék fiatalok a középmezőnyből, a 9. helyről várták az összecsapást. Az NB I-es keretből ezúttal Hársfalvi, Bolla és Szabó játékára számíthatott Tímár Krisztián. A Pénzügyőrben ott volt a kezdőben az egykori Vidi II-es gólkirály, Havasi Dániel, valamint Szabó Balázs is, aki 2014-ben tagja volt az U21-es bajnoki címet szerző Vidinek.

Jól kezdtük a meccset, több veszélyes helyzetet is sikerült kialakítanunk a hazai kapu előterében, de ahogy a korábbi hetekben, ezúttal is pontatlanok voltak a befejezéseink. A 18. percben Pápai szép cselekkel tört be a bal szélről középre, majd 15 méterről nagy erővel kapura lőtt, Czuczi látványos védést mutatott be. A 24. percben Bolla cselezgetett a 16-oson belül, szabálytalankodtak vele szemben, Urbán Eszter sporttárs pedig határozottan a 11-es pontra mutatott. Az ítéletet a sértett magabiztosan hajtotta végre (0-1). A folytatásban is a fehérvári fiatalok domináltak, Galacs és Pápai is közel jártak az újabb gól megszerzéséhez, de végül fellélegezhettek a kiesés elől menekülő hazaiak, a félidőben mindössze egy góllal vezetett a Vidi II, pedig a játék képe alapján ebben a játékrészben akár több gólt is szerezhetett volna Tímár Krisztián csapata.

A Pénzügyőr a szünetben kettőt is cserélt, és mint később kiderült, mindkét játékos nyerőembernek bizonyult. Az 55. percben a Havasit váltó Ablonczy lőtte 11 méterről nagy erővel a szerencsés körülmények közt elé pattanó labdát a kapunkba (1-1). Ezt követően már nem sikerült olyan támadó szellemben játszanunk, mint az első 45 percben. Ebben a játékrészben főleg a mezőnyjáték dominált, és inkább a hazai csapat akarata érvényesült. A 80. percben a másik cserejátékos, Horváth Péter is gólt szerzett, ezzel 2-1-re módosult a mérkőzés állása. Az utolsó tíz percben mindent egy lapra feltéve támadtunk, de a szerencse is elpártolt tőlünk. Előbb Galacs közeli fejese akadt el a gólvonalon egy védőben, majd az ismétlés a kapufa tövén csattant. A 89. percben Lőrincz 15 méterről tekert a jobb felső sarok irányába, Czuczi hatalmasat védett. A ráadás perceiben egy előre ívelt labdát sikerült a hazai kapuba juttatnunk, de a partjelző lest jelzett, így végül maradt a 2-1-es végeredmény.

Második csapatunk legközelebb vasárnap délután az Andráshida együttesét látja vendégül a Sóstói Stadionban.

TÍMÁR KRISZTIÁN: "Sajnos a mérkőzés első félidejében kihagytuk a helyzeteinket, de a második félidőben is voltak ziccereink, melyeket nem tudtunk gólra váltani. Továbbra is hadilábon állunk a gólszerzéssel. Jó lenne, ha a hétvégi bajnokinkon fordulna végre a szerencse, és győztesen tudnánk levonulni a pályáról."

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek