TUDÓSÍTÁS

Kétgólos vereség a Ferencváros otthonában

Pontszámban utolértek bennünket a zöld-fehérek, de jobb gólkülönbségünknek köszönhetően továbbra is első helyen állunk.

Szombat este listavezető csapatunk a második helyezett FTC otthonában lépett pályára az OTP Bank Liga NB I. 18. fordulójában. Mintegy 1200 szurkoló kísérte el Székesfehérvárról a Vidit, és kezdés előtt látványos koreográfiával ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját az RBD.

A találkozót a hazaiak kezdték aktívabban, és csak a jól záró védelmünknek volt köszönhető, hogy nem esett gól az első 25 percben. Fejesnek például rövid időn belül háromszor is hatalmasat kellett mentenie a 16-osunkon belül. Bő félóra elteltével aztán megszerezte a vezetést a Ferencváros. Egy szélről érkező beadást Stopira még kifejelt az ötösről, de Szpirovszki érkezett és 18 méteres lövése a kapufát érintve vágódott a hálónkba (1-0). A félidő vége előtt egy perccel tovább növelte előnyét a hazai együttes. Egy Lazovics-szabadrúgást fejelt ki a Fradi-védelem, majd elindult a kontra: Paintsilt szöktették Fiola mellett, a ghánai támadó három csel után nagy gólt lőtt (2-0).

A második félidő elején kettőt is cserélt Marko Nikolics vezetőedző. Henty, majd nem sokkal később Suljic is csatasorba állt. Talán tudatosan, de ebben a játékrészben a hazaiak mintha átadták volna a területet, de igazán nagy gólhelyzetet sokáig nem sikerült kialakítanunk. A 74. percben viszont szépítettünk, Stopira remek beadását Lazovics fejelte Dibusz mellett a kapuba (2-1).

A folytatásban mindent egy lapra feltéve támadtunk, de egy védelmi hibát a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Moutari a 83. percben kihasznált, és beállította a 3-1-es végeredményt. A 90. percben Henty még lőtt egy felsőlécet, majd a 4 perces ráadás után véget ért a mérkőzés.

Győzelmével a Ferencváros pontszámban beérte csapatunkat, de a gólkülönbségünk továbbra is nekünk jobb, így mi várhatjuk az első helyről az utolsó idei fordulót. Jövő héten a Haladás otthonában lépünk pályára.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek