Szurkolj szívből és szeresd a szíved!

Az MLSZ és a Vidi is csatlakozik az UEFA kampányához szeptember 29-én, a Szív Napja alkalmából.

Minden évben szeptember 29-én rendezik a Szív Napját. Ezen a napon szerte a világon különböző eseményekkel és programokkal hívják fel a figyelmet a szív egészségének megőrzésére való törekedés fontosságára.

Szurkolj szívből és szeresd a szíved!

Az UEFA társadalmi felelősségvállalás programjának részeként a futballban idén is különösen hangsúlyosan jelenik meg az egészségmegőrzés és a hirtelen szívhalál megelőzésének fontossága, a kampányhoz pedig az MLSZ és a szövetségen keresztül a Vidi is csatlakozik.

A DVTK elleni bajnokin a bevonuláskor a megszokott "A gyűlölet nem pálya" feliratú zászlók helyett "A Szív Napja" feliratú molinók jelennek majd meg, illetve a rendezők a hangosbemondón és a kivetítőn keresztül is felhívják majd a figyelmet az egészséges, mozgásgazdag életmód jelentőségére és arra, hogy a szűrővizsgálatokon való részvétel életet is menthet.

A kampány részeként az Országos Mentőszolgálat tájékoztató filmet készített, mely az áldozatok közelében tartózkodók számára ismerteti, mi a teendő hirtelen szívleállás esetén. A videót a vidi.hu-n is megtekinthetik.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek