EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Marko Nikolics: "A meccs üzenete, hogy soha ne add fel!"

A két vezetőedző értékelte Vidi-DVSC mérkőzést.

Marko Nikolics:

Úgy érzem, megérdemeltük ma a győzelmet. Az első 10-15 percben nem játszottunk úgy, ahogyan kellett volna, a gondolatok már a play-off körben jártak, de ez nem megengedhető egy ellenfél ellen sem – egy jól szervezett Debrecen ellen pedig pláne. Ezt követően jól játszottunk, számtalan helyzetet alakítottunk ki. Talán 5-6-7 100 százalékos helyzetünk is volt, jól járattuk a labdát, nyomás alatt tartottuk a vendégeket és a védekezés is rendben volt. Mindössze egy olyan kontra volt, amiből a Debrecen betalálhatott volna. Jellemző az ilyen meccsekre, hogy a támadó csapat figyelme kihagy két percre, és elveszíti a találkozót, de mi végig kontroll alatt tartottuk a labda mögötti területet is, ami egyáltalán nem könnyű ennyi támadójátékossal. Nagyon fontos győzelmen vagyunk túl, a meccs üzenete pedig az, hogy soha ne add fel! Az is fontos, hogy ez volt a harmadik találkozó, amikor nem kaptunk gólt, okosan és taktikailag fegyelmezetten játszottunk. Ez a csapat egy igazi harcos csapattá formálódik lassan, akik egymásért és a Vidi-mezért küzdenek minden meccsen. Szóval gratulálok a játékosoknak, a szurkolóknak pedig köszönöm, hogy ma is az elejétől a végéig mögöttünk voltak. Most már koncentrálhatunk a rájátszásra. Most is úgy gondolom, hogy 50-50 százalék esélye van mindkét csapatnak a továbbjutásra. A Partizannak nagyobb a nemzetközi tapasztalata, hiszen az elmúlt 12 szezonban 9 alkalommal ott voltak valamelyik sorozat csoportkörében – egyszer velem a kispadon. Nem beszéltem senkivel otthonról, de úgy gondolom, hogy rajtuk nagyobb a nyomás, mi pedig szeretnénk továbbélni az álmunkat, azaz ott szeretnénk lenni a csoportkörben.

Vezetőedzőnk Marko Scsepoviccsal kapcsolatban elmondta, hogy a Bordeaux elleni bordasérülés miatt nem tudott végül pályára lépni, de bízik benne, hogy csütörtökön ott lehet majd a csapatban.

Herczeg András:

Ellenfelünk összességében jobb volt és megérdemelten nyerte meg ezt a találkozót. Az első félidőben még rendben volt a játék, de a másodikban nagyon beszorított minket a Vidi. Erről természetesen mi is tehetünk, mert a labdákat le kell tudni kezelni és jó helyre kell tudni passzolni, ami most nem sikerült. Persze bosszús egy ilyen mérkőzés végén az ember, főleg, hogy a tizenegyest eredményező szituáció során kétszer is megállíthattuk volna az akciót már a félpályán. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de gratulálok a Vidinek és nagyon sok sikert kívánok nekik a Partizan elleni párharchoz.

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek