5 nap alatt 4300 km-t autóznak a legfanatikusabb Vidi-szurkolók

30 órás utazás Székesfehérvár és Tallinn közt, finom észt sörök, ropogós malacfül, győztes Vidi-meccs, szülinapi buli és NB I-es szezonnyitó mérkőzés.

Ahogy arról tegnapi cikkünkben már beszámoltunk, 11 mindenre elszánt Vidi-szurkoló elkísérte a Vidit Tallinnba is. Közülük kilencen mikrobusszal, ketten pedig repülővel tették meg a közel 1800 km-es távolságot. A mikrobuszos társaság kalandjairól Rotter Balázs "Rüstü" tartott élménybeszámolót honlapunknak.

"Kilencen indultunk útnak egy mikrobusszal Székesfehérvárról Tallinnba, két másik szurkolótársunk pedig repülőgéppel utazott Észtországba, velük a mérkőzés előtt néhány órával találkoztunk az észt fővárosban. Az első komolyabb akadály, amibe ütköztünk, az maga a mikrobusz volt, ugyanis nagyon nehéz egy ilyen hosszú, Európát átszelő útra megbízható autót találni, amit bérbe is adnak, szerencsére végül sikerült szereznünk egy klassz járgányt. Szerdán hajnali 5 órakor indultunk útnak. Előzetesen megterveztük az útvonalunkat, és mivel a Varsó felé vezető útszakaszon több helyen is útfelújítási munkálatok zajlanak, ezért úgy döntöttünk, hogy Kassán keresztül megyünk. A társaságban voltak fiatalok és 30 év felettiek is, de mivel régóta jó barátságot ápolunk egymással, végig nagyon jó hangulatban telt az utazásunk, amely az eredeti terveinkkel ellentétben 30 órán át tartott, hosszabb pihenő nélkül. Szerda éjszaka ugyanis Litvániában, Kaunasban szerettünk volna megszállni, le is foglaltuk a szállásunkat, azonban arról nem kaptunk tájékoztatást, hogy a recepció 22 órakor bezár, és ezt követően csak másnap reggel lehet becsekkolni a szállodába. Éjfél jócskán elmúlt, amikor megérkeztünk a kaunasi szállodához, és ekkor szembesültünk azzal, hogy nincs már lehetőségünk arra, hogy elfoglaljuk a szállásunkat. Ráadásul a késő éjszakai időpontban sehol sem találtunk olyan szállodát, ahol nyitva lett volna a recepció, így végül úgy döntöttünk, hogy folytatjuk utunkat Tallinnba, ahova csütörtök délelőtt 11 órakor szerencsésen meg is érkeztünk. Fáradtak voltunk, de eszünkbe sem jutott, hogy alvásra pazaroljuk az időnket, ehelyett inkább megismerkedtünk az észt fővárossal. Tallinn igazán szimpatikus város, ugyanis rendkívül sokféle, helyi készítésű sört lehet a jobbnál jobb észt pubokban kapni, mi pedig éltünk is a lehetőséggel, és többfélét is kipróbáltunk. Az egyik G-pontos barátunk, Tauser Zoltán - aki repülővel utazott ki Tallinnba - ajánlására megkóstoltuk az egyik legkülönlegesebb észt specialitást, a malacfület, amely nem okozott csalódást, beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Maga a mérkőzés nagy élmény volt mindannyiunk számára, ez volt a szurkolói csoportunk történetének egyik legtávolabbi autós túrája.

Ráadásul Tallinnból Németország felé vesszük az irányt, szombaton már Zwickauban fogunk a RED KAOS-os barátainkkal ünnepelni, most lesz ugyanis a 20. szülinapi bulijuk, melyen a Vidi-szurkolókból álló Ultras Band együttes is fel fog lépni. Vasárnap reggel 8 órakor pedig elindulunk hazafelé, vagyis egészen pontosan Felcsútra, hiszen a 17 órakor kezdődő szezonnyitó meccsünkön természetesen ott szeretnénk lenni"

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek