JÓTÉKONYSÁG

Tibi álma teljesült

A „Neked MUNKA, nekem ÁLOM” program keretében egy fogyatékkal élő Vidi-szurkoló, Ács Tibor edzősködött U16-os csapatunknál.

Vidi-mez, szezonbérlet minden évadban és saját kezűleg készített szurkolói plakátok - egy vérbeli piros-kék szurkoló életének állandó kellékei, és a listát a héten Vidi-túrával, valamint edzősködéssel is kibővíthette Ács Tibor. Tibi - ahogy lelkesen mesélte – mindig Vidi-szurkoló volt, és barátjával, Zolival közös szobájuk falát a Szent Kristóf Házban szinte teljesen beborítják már a saját kezűleg készített szurkolói plakátok és relikviák. Ezek után nem volt kérdés, hogy klubunknál jelentkezik munkára a „Neked MUNKA, nekem ÁLOM” programban, amely program lehetőséget nyújt a fogyatékkal élő emberek számára, hogy egy napra kipróbálják álmaik munkáját.

„Tibi nagyon boldog volt, amikor kiderült, hogy jöhet a Vidihez edzősködni, neki valóban egy álma teljesült ezzel. De a program során nem csak ő szerzett extra élményeket, hiszen csak itt Fehérváron 23 fiatalt kísértünk el „dolgozni", és külön öröm volt, hogy mindenhol szeretettel fogadtak minket, támogatók és lelkesek voltak" – mondta Magyar László, az Alba Caritas Hungarica Alapítvány által működtetett Szent Kristóf Ház intézményi vezetője.​

A mindig mosolygó fiatalembert pedig ismerősként köszöntötte a klub utánpótlásközpontjában ifjabb Horváth Gábor és Kuttor Attila is, hiszen játékosként számtalanszor találkoztak már Tibivel a meccseken, szurkolói ankétokon. A rövid bevezető után jöhetett a munka: Tibi lelkesen szállt be, és kicsit edzőként, kicsit játékosként is kipróbálta magát U16-os csapatunk edzésén.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek