INTERJÚ

Varga József: "Nagyon nagy csalódás a második hely"

Középpályásunk beszélt az elmúlt szezonról, rövid szabadságáról és a következő feladatokról is.

Nem indult jól a bajnokság a csapatnak, de a téli szünetben már az első helyen pihenhettetek, végül a Kispest elleni utolsó találkozó döntött az aranyérem sorsáról. Hogyan élted meg a mögöttünk álló szezont?

Valóban nem úgy kezdtük a bajnokságot, ahogy szerettük volna, és sok pontot hagytunk bent, ami a végelszámolásnál egyértelműen hiányzott. Örültem ugyanakkor annak, hogy a rossz kezdés után sikerült talpra állnunk, egyre magabiztosabban és összeszokottabban játszottunk, és hoztuk a meccseket, amelynek köszönhetően az élen végeztünk ősszel. Úgy éreztem, a téli felkészülés jól sikerült, remekül indult a tavaszunk. A paksi döntetlen után azonban volt egy törés a csapat játékában, nehezen tudtunk újra összeállni, és túl sok pontot veszítettünk el olyan meccseken, amelyeket könnyedén kellett volna behúznunk. Nekem nagyon nagy csalódás a második hely, bajnok szerettem volna lenni, de a siker csak rajtunk múlott, hiszen minden adott volt hozzá. Elszúrtuk, és csalódást okoztunk a szurkolóknak is. Mindemellett azt kell mondanom, hogy a Honvéd megérdemelten lett bajnok, egész tavasszal kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott.

Neked, személy szerint is nagy váltással kezdődött a szezon, hiszen a szülővárosodból jöttél Székesfehérvárra.

Annak ellenére, hogy az átigazolási szezon végén kerültem a csapathoz, sikerült hamar beilleszkednem, segítségemre voltak a csapattársaim és a klub dolgozói is, aminek nagyon örültem. Egyáltalán nem bántam meg a döntésemet, jól érzem magam a Vidinél, és remek érzés, hogy a fehérváriak és a fehérvári szurkolók is elfogadtak.

Melyik mérkőzést emelnéd ki a szezon során, amely neked pozitív értelemben volt a legemlékezetesebb?

Egyértelmű, hogy a Fradi elleni 4-1-es győzelmünket. Akkor azt éreztem a csapaton, hogy annyira bajnokságot akarunk nyerni, hogy semmi sem állíthat meg minket. Mentünk előre, és hiába szerezte meg a Fradi a vezetést, mi fordítani, és magabiztosan nyerni tudtunk. Óriási kettősség van bennem az elmúlt két hét tekintetében, a Fradi elleni teljesítményünk és győzni akarásunk, valamint a Honvéd ellen mutatott játékunk miatt.

Rövid pihenés vár rátok. Hogyan töltöd ezt a bő egy hetet?

Hazajöttem a családomhoz Debrecenbe, ezt a néhány napot pihenéssel tervezem tölteni, és ha úgy adódik, akkor a barátaimmal néhány napra elutazunk Horvátországba is.

Június végén már nemzetközi porondon kell helytállnia a csapatnak, majd indul a következő bajnoki szezon. Milyen célokkal vágtok neki az előttünk álló idénynek?

Nekem még le kell tisztáznom magamban a történteket, még nem tudok túllépni rajta, de egy dolog biztos: amikor visszatérek Fehérvárra, már teljes erővel az Európa Ligára, és persze az új bajnokság kezdetére kell koncentrálnom. Nem titkolt reményem, hogy egy jó nemzetközi szerepléssel egy kicsit feledtessük a mögöttünk lévő bajnokságot. Úgy kell felkészülnünk, hogy mindkét fronton maximálisan helytálljunk, még egyszer nem indulhat úgy a bajnokság, hogy fontos pontokat hullajtunk el. 

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek