TUDÓSÍTÁS

Magabiztos győzelemmel ugrottunk újra a tabella élére

Lazovics szenzációs góllal szerzett vezetést az első félidő hajrájában, majd a második félidőben előbb kiharcolt egy 11-est, melyet Scsepovics értékesített, majd a 85. percben beállította a 3-0-ás végeredményt.

Szombat délután az éllovas Budapest Honvéd csapatát láttuk vendégül az OTP Bank Liga 22. fordulójában. Vezetőedzőnk egy helyen változtatott az eddigi tavaszi kezdőcsapatunkon, Anel Hadzic öt sárga miatt nem léphetett pályára, helyette Fiola Attila kapott lehetőséget. A kezdőrúgás előtt az RBD Vehovszky Mártonra emlékezett. A fiatal, mindössze 17 éves ultra napra pontosan 6 esztendővel ezelőtt hunyt el.

Az első negyedóra komolyabb helyzet nélkül telt el, a 16. percben Kamber lőtt távolról, laposan, nagy erővel kapura, a labda egy játékoson irányt változtatott, így lett igazán veszélyes, de Kovácsik óriási bravúrral ütötte ki a játékszert a jobb alsó sarok elől. Szűk 20 perccel később Lanzafame emelte a bal szélen érkező Zsótér elé a labdát, aki 10 méterről, kapásból kapu mellé lőtt. A 38. percben aztán egy álomgóllal megszereztük a vezetést. Lazovics ugratta ki Suljicot, aki sarokkal visszatette szerb támadónknak a labdát, ő pedig 18 méterről, gyönyörű mozdulattal emelt a kapujából kissé kint álló Gróf felett a hálóba (1-0)!

A 42. percben egy veszélyes Honvéd-szöglet után Negonak kellett kifejelnie a labdát a gólvonalról.

A második félidő elején Lanzafame szabadrúgását védte Kovácsik Ádám óriási bravúrral. A találkozó 62. percében Lovricot állította ki a játékvezető második sárga lappal. A 71. percben egy vendég szögletet követően alakult ki nagy kavarodás a kapunk előtt, végül Zsótér fejelt fölé.

A 75. minutumban Bobál rántotta le Lazovicsot a 16-oson belül, a játékvezető határozottan a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Scsepovics állt, és nagyon magabiztosan lőtt a bal felsőbe (2-0). Ez volt támadónk szezonbeli tizedik találata, ezzel immár egyedüliként vezeti a góllövőlistát.

Három perccel később Lanzafame esett el Vinícius mellett a tizenhatosunkon belül, a vendégek tizenegyest reklamáltak, a játékvezető továbbot intett, így kontrázhattunk, Scsepovics egyedül vihette kapura a labdát, Gróf kivetődve elkaszálta támadónkat, a játékvezető rövid habozást követően ezért sem adott büntetőt, sőt, támadónk kapott sárga lapot.

A 85. percben Lazovics szerzett labdát a Honvéd kapujától 18 méterre, majd betört a büntetőterületen belülre, és 13 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, beállítva ezzel a 3-0-ás végeredményt.

Csapatunk győzelmének köszönhetően újra a tabella élére ugrott. Jövő héten a kiesés elől menekülő DVTK látogat a Pancho Arénába.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek