ELLENFÉL-LES

Az éllovast látjuk vendégül szombat délután

A legjobb idegenbeli mérleggel rendelkezik a Budapest Honvéd, eddig csupán három csapat otthonában szenvedtek vereséget. 

Szombati ellenfelünk, a Budapest Honvéd a téli szünetet a tabella második helyén töltötte. A piros-feketék - hozzánk hasonlóan - 34 pontot szereztek az őszi 19 forduló során, azonban a gólkülönbségük +15 volt szemben a mi +20-as gólkülönbségünkkel, így szorultak a második helyre. Legeredményesebb játékosuk Eppel Márton és Davide Lanzafame volt, mindketten 7-7 alkalommal találtak be ősszel.

Hosszú évek óta idén először mentek téli edzőtáborba a kispestiek. A törökországi Belekben három mérkőzéséből csak egyet tudtak megnyerni, de hazatérve azért már sorra szállították a sikereket – Marco Rossi csapata háromból három meccsén győzött!

     
  Január 18., Belek: Bp. Honvéd–Amkar Perm (orosz) 0–0
Január 21., Side: Bp. Honvéd–Gaz Metan Medias (Medgyes, romániai) 0–1
Január 24., Alanya: Bp. Honvéd–Botev Plovdiv (bolgár) 2–0 (Kamber, Vasziljevics)
Január 28., Telki: Bp. Honvéd–Békéscsaba 2–1 (Eppel, Zsótér)
Január 31., SZAC-pálya: Bp. Honvéd–Poli Timisoara (Temesvár, romániai) 1–0 (Eppel)
Február 4., Telki: Bp. Honvéd–Cibalia Vinkovci (horvát) 2–1 (Eppel, Balázs Zs.)
 
     

A tavaszi szezont remekül kezdte a Bp. Honvéd, hiszen mindkét bajnokiját megnyerte. Az MTK otthonában 2-1-re, míg hazai környezetben a Loki ellen 1-0-ra. Eppel Márton mindkét tavaszi bajnokin eredményes volt, így már 9 gól szerepel a neve mellett, ez pedig azt jelenti, hogy a tavasszal szintén 2 gólnál járó Marko Scsepoviccsal holtversenyben vezeti a góllövőlistát. A Magyar Kupában viszont nem sikerült kiharcolniuk a továbbjutást, a Ferencváros kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel ejtette ki a piros-feketéket. 

Vendégként az NB I legeredményesebb csapata a Honvéd. Eddigi 10 idegenbeli bajnokijából ötöt megnyert, két döntetlen mellett pedig háromszor kikapott a kispesti gárda, a gólkülönbsége pedig 17-11, vagyis átlagban 1 gólt kap a Honvéd idegenben. Vendégként csupán a Vasas (2-0), a Mezőkövesd (3-1) és a Ferencváros (3-2) otthonában kaptak ki, négy alkalommal viszont úgy nyertek idegenben, hogy gólt sem kaptak: Újpest (0-2), DVTK (0-3), DVSC (0-1), Gyirmót (0-4).

A téli átigazolási időszak alatt két meghatározó ember távozott kere­tükből, a védő Botka Endre a Ferencvároshoz, míg a támadó Prosser Dániel a Puskás Akadémiához iga­zolt. Kölcsönbe érkezett a védő
Laczkó Zsolt, illetve leigazolták a szintén védő Villám Balázst és a kapus Somogyi Csabát.

Ebben a szezonban eddig egy alkalommal játszottunk bajnoki mérkőzést a Honvéd ellen, Juhász és Géresi góljaival 2-1-re nyertünk Kispesten.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek